Ultimele detalii despre procesul pentru marca Steaua, după ce Gigi Becali a spus că „CSA nu o să mai aibă voie să folosească numele”

Ultimele detalii despre procesul pentru marca Steaua, dintre FCSB și CSA, au fost furnizate în spațiul public în cursul zilei de miercuri, 21 februarie.

Este vorba despre speța demarată în 2019, atunci când clubul din Ghencea a fost decăzut din dreptul de a folosi patru dintre mărcile istorice. Ulterior, avocații vicecampioanei României i-au acționat pe „militari” în instanță și au solicitat anularea tuturor mărcilor deținute de ei.

Ultimele detalii despre procesul pentru marca Steaua: Curtea de Apel București a fixat un nou termen

Aceștia din urmă, în mod evident, au depus o contestație la Înalta Curte de Casație și Justiție, instituție care a trimis dosarul înapoi la Curtea de Apel București. La începutul lunii noiembrie a anului trecut s-a desfășurat primul termen legat de această nouă speță, însă pronunțarea s-a amânat atunci pentru data de 7 februarie 2024.

La acel moment s-a decis o nouă amânare, pentru 21 februarie, iar în cursul acestei zile situația s-a repetat. Astfel, un nou termen a fost fixat de către judecătorii de la Curtea de Apel București la data de 6 martie 2024.

Revenind la momentul noiembrie 2023, la scurt timp după prima amânare din acest șir, cei de la FCSB au dus problema la nivelul următor și au solicitat, prin avocații lor în mod evident, la EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) înregistrarea mărcii „FCSB Steaua”, într-un demers care, dacă ar urma să aibă sorți de izbândă, ar face ca echipa patronată de Gigi Becali să poată fi recunoscută la nivel european drept singura continuatoare pe linie sportivă a echipei istorice Steaua București, înființată, după cum se știe deja foarte bine, în 1947.

Gigi Becali susține că CSA nu va mai putea folosi numele de Steaua București pentru echipa de fotbal

La un moment în acea perioadă, Gigi Becali a explicat în spațiul public de ce crede el că în scurt timp se va ajunge ca nici cei de la CSA să nu mai poată folosi marca Steaua București, atunci când vine vorba despre competiții de fotbal profesionist:

„O să vedeți cât de curând că CSA nu o să mai aibă voie să folosească numele la fotbal. Ei au înregistrat cu rea credință. A descoperit avocatul un act și trebuie să îl ceară instanța. După ce îl validează instanța putem să facem revizuire.

Ei atunci au vrut să înregistreze marca, dar le-au respins-o pentru că li s-a zis că se creează confuzie cu noi. Cu Steaua de atunci. Au făcut recurs și s-a anulat.

După au revenit, așa ceva nu s-a văzut la OSIM. Nu, e hotărâre! Atunci ei au venit și au spus că ei nu fac fotbal, fac alte sporturi. Talpan a semnat. Apoi vine tot Talpan și face fotbal. Înșelăciune.

Cât de curând se va vedea și se va anula marca. Se va vedea că ei au făcut-o cu rea credință. Acum nici nu mai promovează pe merit sportiv, ai văzut? Nici în play-off nici nu intră, vai de capul lor. Așa face Domnul la mizerii”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare