Suma amețitoare pe care Xavi o va primi dacă Barcelona îl demite! Marele antrenor spaniol s-ar umple de bani!

Xavi Hernandez (44 de ani), actualul tehnician al celor de la Barcelona, și-a prelungit recent contractul cu gruparea de pe „Camp Nou”. Totuși, situația din cadrul clubului blaugrana nu este una tocmai roz. Antrenorul ar putea pleca de pe banca tehnică a echipei pentru care a scris istorie din postura de jucător, în ciuda acordului cu Joan Laporta.

Dacă ibericul va fi demis de la Barcelona, ar urma să încaseze o sumă exorbitantă. Șefii clubului trebuie să fie foarte atenți pe viitor, pentru a nu risca „găuri” financiare de ordinul celor din trecut, care au creat nenumărate probleme pentru fosta campioană din La Liga.

Xavi primește 15 milioane de euro de la Barcelona dacă va fi dat afară!

Contractul lui Xavi cu legendarul club de pe „Camp Nou” va expira în luna iunie a anului 2025.

În cazul în care conducerea catalanilor va lua decizia de a renunța la serviciile sale până la acel termen, antrenorul ar avea dreptul să primească suma colosală de 15 milioane de euro drept despăgubiri. De asemenea, potrivit celor de la Marca, la această sumă se adaugă alte cinci milioane de euro pentru staff-ul său tehnic.

Situația financiară a Barcelonei este una delicată, iar șefii echipei trebuie să dea dovadă de o atenție sporită în ceea ce privește cheltuielile de pe „Camp Nou”.

  • Xavi a cucerit titlul alături de Barcelona în sezonul precedent.

CITEȘTE ȘI: Xavi le-a transmis un mesaj clar jucătorilor de la Barcelona! Catalanii au pierdut uluitor cu Girona, iar Real Madrid a devenit campioană

Barcelona are trei nume importante pe listă!

În ultima etapă din La Liga, Barcelona a înfruntat-o pe Almeria, în deplasare. Catalanii s-au impus lejer, scor 2-0.

La conferința de presă premergătoare acestui duel, Xavi a stârnit furia conducătorilor blaugrana cu declarațiile sale. Tehnicianul spaniol a făcut un anunț trist pentru suflarea catalană, având în vedere contextul financiar al echipei legendare de pe „Camp Nou”.

„Ne aflăm într-o situație financiară foarte grea, condiții în care nu ne putem bate la titlu cu Real Madrid în sezonul viitor, nici n-avem cum să fim competitivi în Europa. Ăsta e adevărul, s-au dus vremurile de acum 25 de ani în care Barca își putea permite orice achiziție. Antrenorul trebuia să spună doar vreau jucătorul ăsta sau celălalt!”, a spus Xavi

Ulterior, președintele Joan Laporta și directorul sportivo Deco s-au arătat dezamăgiți și profund deranjați de afirmațiile lui Xavi. Presa din Spania a abordat deja subiectul, anunțând că viitorul tehnicianului de pe „Camp Nou” este în pericol.

La acest moment, conducerea Barcelonei a pus ochii pe trei posibili înlocuitori pentru Xavi. Este vorba despre Hansi Flick, Rafael Marquez și Sergio Conceicao.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare