Jurnaliștii sud-africani, impresionați de prestațiile lui Siyabonga Ngezana. „Și-a cimentat importanța pe care o are la FCSB”

Siyabonga Ngezana este una dintre surprizele FCSB-ului din acest campionat. Fundașul sud-african a început ezitant, dar a devenit titular după accidentarea lui Vlad Chiricheș, iar acum este om de bază în apărarea roș-albaștrilor. Jurnaliștii din țara natală sunt încântați de el și îl așteaptă să facă pasul într-un campionat puternic, din vestul Europei. Gigi Becali a avut ofertă, dar nu a fost de acord să-l vândă cu cinci milioane de euro.

Siyabonga Ngezana, propus din nou la naționala Africii de Sud

Siyabonga Ngezana se anunță una dintre afacerile care îi vor aduce un profit important lui Gigi Becali. Fundașul sud-african a fost transferat în vara anului 2023 de la Kaiser Chiefs cu 600.000 de euro, iar acum patronul FCSB anunță că-l vinde doar unei echipe care este gata să plătească șapte milioane de euro. A avut o propunere de cinci milioane de euro de la Lorient, dar nu a vrut să-l vândă după ce și-a făcut calculele și nu a fost mulțumit cu cât ar fi trebuit să rămână, după ce plătea procentul de 10 la sută clubului de unde l-a cumpărat.

Siyabonga Ngezana a devenit titular după ce Vlad Chiricheș s-a accidentat în luna august. De atunci a fost om de bază în defensiva roș-albaștrilor. A avut un singur moment de cumpănă, la meciul cu Farul, terminat la egalitate 1-1, când a vrut să pară foarte tehnic și a greșit după ce a tratat superficial câteva faze. „A vrut să pară Baresi”, l-a înțepat Mihai Stoica. Și Gigi Becali l-a avertizat să renunțe la „floricele”.

Jurnaliștii din Africa de Sud, încântați de Ngezana

Jurnaliștii din Africa de Sud sunt încântați de el și nu înțeleg de ce Hugo Broos nu l-a chemat la echipa națională. Trag însă nădejde că acest lucru se va întâmpla curând mai cu seamă că selecționerul a anunțat că vrea să renunțe la jucătorii trecuți de 30 de ani. Acesta ar putea fi momentul de care să profite și fundașul FCSB.

„Siyabonga Ngezana și-a «cimentat» importanța pe care o are la FCSB cu încă o prestație strălucitoare luni seara. În egalul cu Universitatea Cluj el a jucat al 20-lea meci în campionat pentru FCSB, dintre care în 10 din ele echipa nu a primit gol cu el pe teren.

Jucătorul de 26 de ani este «însetat» după primul trofeu din carieră, după ce n-a reușit să câștige nimic în cei șapte ani petrecuți la prima echipă a lui Kaizer Chiefs”, scrie site-ul snl24.com, după ce a analizat prestația fundașului de la duelul U.Cluj – FCSB 0-0.

Siyabonga Ngezana a jucat 21 de partide pentru FCSB, timp în care a marcat o dată și a oferit o pasă decisivă. Pe site-ul de specialitate Transfermarkt.com este el cotat la un milion de euro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare