Iosif Rotariu și Costel Pantilimon au dat prima lopată la lucrările noului stadion din Timișoara. Investiția este de aproape 23 de milioane de euro

Iosif Rotariu și Costel Pantilimon au fost cei care au dat prima lopată la lucrările noului stadion din Timișoara. Arena „Eroii Timișoarei” va costa aproximativ 23 de milioane de euro, iar banii vor veni de la bugetul local.

Iosif Rotariu și Costel Pantilimon au început, simbolic, lucrările la stadionul din Timișoara

Iosif Rotariu și Costel Pantilimon lucrează la ASU Poli și au insistat foarte mult să se construiască acest stadion, iar astăzi prima parte a visului lor s-a împlinit. Cei doi foști internaționali au participat alături de primarul din Timișoara la momentul în care au început lucrările. Au pus mâna pe lopeți și s-au apucat „de treabă”. Gestul lor simbolic a fost surprins de fotoreporteri, iar imaginile au ajuns pe contul de Facebook, deținut de primarul orașului. În imagine se vede și un alt fost fotbalist bănățean, fostul internațional Paul Codrea.

„Astăzi (n.r. luni) am dat startul lucrărilor de construcție a noului stadion al Timișoarei, din Calea Buziașului. Este o zi în care renaște, de fapt, tot fotbalul timișorean. M-am bucurat să văd așa de multă lume: jucători de legendă ai lui Poli, juniori care azi se antrenează în alb-violet, părinți, oameni din cartier.

Arena „Eroii Timișoarei” va fi un loc pentru toți timișorenii, nu doar pentru sportivi, ci și pentru evenimente sau concerte. Un loc în care se adună toată comunitatea. Este o investiție strategică a Timișoarei de 115.000.000 lei, pe care o finanțăm integral din banii din taxele și impozitele timișorenilor”, a transmis Dominic Fritz, primarul Timișoarei, pe Facebook.

Proiectul prevede ca stadionul de 10.101 locuri să fie ridicat în doi ani și trei luni. Lucrările vor costa în total 23,1 milioane de euro, iar banii vor fi asigurați de la bugetul local. Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB. Stadionul va fi acoperit structuri ușoare din materiale compozite. Prin această tehnologie se va obține o iluminare naturală de calitate, datorită proprietăților membranei ce va fi folosită.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare