Tudorel Stoica subliniază motivul pentru dezastrul de la Dinamo! Fostul mare fotbalist a lansat ironii devastatoare la adresa campioanei: „Nu este o formație fără identitate, cum sunt unele”

Tudorel Stoica (69 de ani), legenda celor de la Steaua, a abordat situația actuală de la Dinamo, care este extrem de aproape de retrogradarea în eșalonul secund al fotbalului românesc. Fostul căpitan din Ghencea a identificat motivele pentru care „câinii” au ajuns în acest punct critic, alegând să îi ridiculizeze și pe cei de la FCSB, fiind cunoscut faptul că este un susținător al echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei.

Dinamo se află în fața ultimelor două etape din actuala stagiune. Jucătorii lui Zeljko Kopic se vor deplasa la Cluj, pentru duelul cu Universitatea, pe data de 4 mai. Partida este programată să înceapă la ora 20:00. Ulterior, la opt zile distanță, Dinamo o va primi pe propriul teren pe UTA Arad, de la ora 21:30. La acest moment, formația alb-roșie ocupă penultimul loc în play-out, cu 21 de puncte. Echipele ce se află pe pozițiile de baraj sunt FC Voluntari (23 de puncte) și FCU Craiova (22 de puncte). FC Botoșani este primul club de deasupra liniei zonei „fierbinți” a clasamentului, cu 24 de puncte (locul șase).

Tudorel Stoica a pus tunurile pe antrenorul și fotbaliștii lui Dinamo: „Un român era mai nimerit”

Legenda celor de la Steaua și-a început discursul prin a afirma că regretă situația dezolantă a alb-roșiilor. Nu s-a putut abține și i-a atacat pe cei de la FCSB, spunând că Dinamo chiar reprezintă ceva pentru fotbalul românesc, „nu este o formație fără identitate, cum sunt unele”.

Tudorel Stoica și-a exprimat opinia cu privire la motivele pentru care dinamoviștii se scaldă în această mediocritate, fiind de părere că s-a greșit atunci când a fost adus croatul Zeljko Kopic pe banca tehnică. Potrivit spuselor sale, un tehnician român ar fi fost mai potrivit, întrucât ar fi știut cum să mobilizeze echipa mai bine într-o astfel de situație.

De criticile sale nu au scăpat nici fotbaliștii echipei. Tudorel Stoica a subliniat faptul că au fost aduși foarte mulți străini, pe salarii extraordinar de mari, care nu posedă calitățile necesare pentru un club de talia lui Dinamo. La final, fostul mare jucător din Ghencea a afirmat că prezența la baraj le-ar da „câinilor” șanse importante să se salveze.

„Chiar îmi pare rău pentru Dinamo. Rămâne un nume important pentru fotbalul românesc, ca și Steaua, ca și alte echipe din țară. Nu este o formație fără identitate, cum sunt unele. Ceea ce se întâmplă de mai multă vreme la Dinamo este rezultatul faptului că se bagă mulți nepricepuți la fotbal. Marile greșeli de la Dinamo: a adus un antrenor care n-are nicio treabă cu fotbalul românesc și a transferat jucători străini fără valoare, pe salarii mari.

Un antrenor român era mai nimerit, ar fi știut cum trebuie abordate niște meciuri, ar fi putut mobiliza altfel echipa. Jucătorii care vin din afară sunt foarte puțini de valoare. S-a stricat campionatul din această cauză! Sunt mulți ce nu pot ridica valoarea echipelor și campionatului.

Greu se mai poate salva ceva la Dinamo. Dacă ar ajunge la baraj, are șanse mari să continue în Liga 1. Dar și mai rușinos este că poate retrograda direct”, a declarat Tudorel Stoica, conform gsp.ro.

Dinamo – cheltuieli de play-off, formă sportivă de Liga 2!

Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul „RTZ & Partners SPRL”, firma care îndeplinește în prezent rolul de administrator judiciar la Dinamo, a făcut dezvăluiri uluitoare cu privire la sumele care au fost cheltuite în ultimele luni la echipa din „Ștefan cel Mare”. Potrivit spuselor sale, niciun club din SuperLiga nu a avut cheltuieli atât de ridicate în acest interval de timp.

„(n.r. despre jucători) Rezultatele vorbesc de la sine, e clar că nu se ridică la nivelul eforturilor clubului, ale acționarilor. Dacă s-ar fi ridicat, nu ar fi fost în situația de astăzi. Cele mai multe dintre informații le am și eu, nu din presă, direct de la sursă, se confirmă, există unele tensiuni. Cred că fiecare ar fi trebuit să își dea sufletul pe teren și apoi să facă tot felul de reproșuri.

Un antrenor răspunde pentru rezultatele sale, își alege oamenii cu care vrea să joace. Nu cred că un antrenor e nebun să îi folosească doar pe cei pe care îi place în detrimentul rezultatului sportiv. Cred că am investit la nivelul unei echipe de play-off, fără doar și poate. Vă dați seama că sunt și ei destul de îngrijorați de ce s-a întâmplat, sunt niște oameni de bună credință care au dat banii pe mâna profesioniștilor și nu se așteptau să se bată la retrogradare. Din ce am simțit, cred că vor continua finanțarea în orice condiții”, a afirmat Răzvan Zăvăleanu, potrivit digisport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare