Cum a ratat Kylian Mbappe șansa de a intra în istorie. Neymar continuă să fie lider în clasamentul celor mai scumpe transferuri

Kylian Mbappe a ratat șansa de a intra în istorie după ce a decis să nu își prelungească înțelegerea cu Paris Saint-Germain, care expiră la finalul sezonului în curs, urmând astfel a pleca la acel moment din postura de jucător liber de contract de pe „Parc des Princes”.

Cel mai probabil, starul francez în vârstă de 25 de ani va ajunge în sfârșit la Real Madrid, club care îl dorește cu insistență deja de mai bine de doi ani.

Kylian Mbappe a ratat șansa, cel puțin pentru moment, de a-l depăși pe Neymar în topul celor mai scumpi fotbaliști din istorie

De altfel, jurnaliștii spanioli de la Marca au și anunțat deja că totul este aranjat în acest sens, iar campionul mondial din 2018 va semna un contract pe cinci sezoane cu „los blancos”, care va intra în vigoare, în mod evident, cu începere din vara acestui an.

Așadar, revenind, Mbappe a ratat o oportunitate posibil unică de a-l depăși pe Neymar în clasamentul celor mai scumpi fotbaliști din istorie. După cum se știe deja foarte bine, fotbalistul brazilian a fost transferat în vara anului 2017 de Paris Saint-Germain de la FC Barcelona în schimbul sumei de 222 de milioane de euro, cât era clauza de reziliere a sud-americanului la acel moment din contractul cu gruparea catalană.

În condițiile în care Real Madrid l-a dorit atât de mult pe francez în ultimii ani, iar el este fără îndoială unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din lume în prezent, dacă nu chiar cel mai valoros, aceste aspecte fiind coroborate cu faptul că piața transferurilor la nivel global a ajuns de ceva timp să prezinte sume uriașe, chiar și pentru fotbaliști care nu au reușit chiar foarte multe performanțe notabile anterior, ar fi existat șanse foarte mari ca Mbappe să fie cumpărat de clubul de pe „Santiago Bernabeu” în schimbul unei sume superioare celei plătite de PSG în 2017 pentru Neymar.

Starul francez a decis să plece liber de contract de la PSG la finalul acestui sezon

Asta, bineînțeles, dacă atacantul francez și-ar fi prelungit contractul cu formația pariziană și dacă oficialii acesteia ar fi acceptat prezumtiva ofertă venită din partea omologilor spanioli.

Nu s-a ajuns însă într-un astfel de scenariu, pentru că Mbappe, după cum s-a notat anterior, a decis să plece liber de contract de la Paris, ceea ce înseamnă că PSG nu se va alege cu nimic din această mutare.

Rămâne de văzut acum dacă starul francez va reuși până la urmă să treacă de acea barieră cotată la 222 de milioane de euro. Fapt care pare însă destul de greu de crezut în acest moment, în cazul în care informațiile furnizate de jurnaliștii spanioli se vor confirma, iar Kylian Mbappe va semna într-adevăr în cele din urmă un contract pe 5 ani cu Real Madrid, pentru că la acel moment el va ajunge la vârsta de 30 de ani și, oricât de bun ar fi la acea vreme, este destul de clar că acest aspect reprezintă un obstacol important în calea unei oferte colosale din punctul de vedere al sumei de transfer.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare