Revenirea Simonei Halep, dată peste cap! Ce a anunțat WTA România

Revenirea Simonei Halep (32 de ani) pe terenul de tenis se va amâna, în urma anunțului făcut de WTA România. Jucătoarea a primit astăzi verdictul în dosarul de dopaj în care a fost implicată. Perioada suspendării acesteia a fost redusă, de la patru ani la nouă luni, astfel că Simona Halep poate reveni pe teren.

S-a vehiculat că primul turneu la care ar putea participa este Miami Open, programat să înceapă pe data de 19 martie. Situația s-a modificat, însă, după anunțul celor de la WTA România.

Revenirea Simonei Halep se amână

Simona Halep nu mai face parte din clasamentul WTA, întrucât nu a putut evolua pe perioada suspendării sale. Pentru a putea participa la Miami Open din primul tur, fără să fie nevoită să treacă prin faza calificărilor, sportiva avea nevoie de un wild-card. Acest lucru nu mai este posibil, întrucât au fost deja împărțite, după cum au comunicat cei din cadrul WTA România.

Astfel, Simona Halep nu va reveni pe terenul de tenis înainte de data de 1 aprilie. Potrivit spuselor aceleiași surse, sportiva poate evolua în duelul Ucraina – România, din barajul de calificare pentru Billie Jean King Cup, programat pentru perioada 12-13 aprilie 2024.

O prezență la Billie Jean King Cup s-ar putea dovedi extrem de utilă pentru dubla campioană de Grand Slam. Aceasta ar putea primi dreptul de participare la Jocurile Olimpice din vară, care se vor desfășura la Paris.

România, cap de serie la tragerea la sorți

România a fost cap de serie la tragerea la sorți, împreună cu Elveția, Franța, Australia, SUA, Kazahstan, Germania și Slovacia. Ulterior, echipa națională a României a aflat că se va duela cu Ucraina. Gazda a fost decisă după o altă tragere la sorți, astfel că Ucraina a fost desemnată să se ocupe de organizarea meciului.

Federația Internațională a intervenit, anunțând că locația evenimentului va fi schimbată. Motivul este reprezentat de războiul pornit de Vladimir Putin. Naționala noastră nu a reușit niciodată performanța de a ajunge în Billie Jean King Cup Finals.

  • În această etapă a competiției pot ajunge doar 12 echipe: cele opt învingătoare din barajul de calificare, Canada (câștigătoarea acestui an), Franța (finalistă), Spania (țara gazdă) și Cehia (wild-card).

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare