Florin Prunea, drastic după ce ultrașii de la Dinamo și CSA Steaua au fost ”săltați” de mascați: ”Nu se mai poate așa!”

Florin Prunea (55 de ani) crede că este timpul ca România să intre în lumea civilizată și în ceea ce privește spectacolele și evenimentele de pe stadioane. Fostul mare portar a reacționat după ce mai multe persoane au primit mandate de aducere sau citații pentru a fi audiate după violențele din ziua meciului Dinamo – UTA, scor 1-0.

E agitație în lumea ultras din România. După ce au reținut mai mulți fani ai Rapidului, inclusiv pe Liviu ”Bocciu” Ungurean, oamenii legii au luat în vizor și evenimentele de la Dinamo – UTA, din urmă cu 12 zile. 26 de persoane au primit mandate de aducere sau citații pentru a fi audiate. Fost mare internațional, Florin Prunea a reacționat în urma acțiunilor care provoacă valuri între suporteri.

Florin Prunea: ”Este ceasul al 12-lea”

7 suspecți sunt între cei care vor da declarații, iar restul sunt încadrați ca martori. Florin Prunea crede că autoritățile și cluburile trebuie să comunice și să ia măsuri.

”Este ceasul al 12-lea. E timpul să venim lângă lumea civilizată. E clar că e un semnal care s-a dat de undeva. E bine că s-a dat. Legea e lege pentru toată lumea. Tot dialogul este cel indicat. Și prevenția e necesară. Trebuie să se pună toți la masă cu șefii de galerii. Și cluburile să fie implicate.

E clar că nu se mai poate așa. Să terminăm cu rachetele astea și că bătăi pe teren. Ar trebui să ne vedem la stadion ca să vedem un spectacol de calitate. În unele momente, sportul e formator de opinie. Ce să vadă cei mici? Descreierați care dau cu rachete dintr-o parte în alta?”, a declarat Florin Prunea la Digi Sport.

Comunicatul anchetatorilor

Mai mulți ultrași ai celor de la CSA Steaua s-au asociat cu ultrașii arădenilor de la UTA, cu care sunt înfrățiți și au declanșat violențe și bătăi cu rivalii de la Dinamo. Totul, înaintea și în timpul partidei dintre Dinamo și UTA, 1-0, de pe stadionul Arcul de Triumf.

”Astăzi, 20 martie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în executare 15 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere și citații, în Municipiul București și județele Ilfov, Giurgiu și Mehedinți, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive.

În urma activităților întreprinse, șapte persoane bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, una dintre ele fiind depistată în incinta unui aeroport.

Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți și al echipelor de intervenție din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, precum și de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul anchetatorilor.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare