VIDEO. Daniel Niculae, suspect într-un dosar de grup infracțional organizat! Președintele de la Rapid a scăpat de mandatul de arestare și a plecat de la audieri!

Daniel Niculae este suspect într-un dosar de crimă organizată în care este vizat inclusiv liderul galeriei Rapidului, Liviu Ungurean, zis Bocciu’.

În cursul dimineții zilei de joi, au fost dispuse mai multe percheziții domiciliare în București, Ilfov, Prahova și Iași, iar printre cei „vizitați” s-a numărat inclusiv președintele Rapidului.

Daniel Niculae este implicat într-un dosar care vizează inclusiv constituirea de grup infracțional organizat! Președintele Rapidului are calitate de suspect

Articolul de lege în baza căruia s-au dispus aceste măsuri este 37/126/95, care vizează introducerea de materiale pirotehnice pe stadioane și constituirea de grup infracționat organizat.

Daniel Niculae are calitate de suspect pentru facilitarea introducerii pe stadion a materialelor pirotehnice. Mai exact, se consideră ca a fost în permanență în legatură cu Liviu Ungurean și astfel era pus la curent cu toate acțiunile întreprinse de galeria Rapidului la meciuri.

Conform informațiilor obținute de sportpesurse.ro, Daniel Niculae a plecat în urmă cu doar câteva minute de la audieri. Fostul atacant are calitate de suspect, iar procurorul nu a dispus nicio măsură împotriva lui, având în prezent inclusiv dreptul de a părăsi țara.

“Nu vă pot oferi detalii despre o anchetă aflată în plină desfășurare.

În momentul în care procedura va fi finalizată, iar lucrurile vor fi mai clare, vom face și noi precizările care se impun într-o asemenea situație”, a declarat Andrei Sorescu, avocatul lui Daniel Niculae, în exclusivitate, pentru Sportpesurse!

Informațiile furnizate de către Poliția București prin intermediul unui comunicat oficial:

„Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente – pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Imagini de la descinderile desfășurate la locuințele suporterilor rapidiști implicați în acest dosar

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare