BREAKING NEWS! Liderul galeriei Rapid, arestat pentru 30 de zile! Ce a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Liderul galeriei Rapid a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de înființarea unui grup infracțional care a introdus materiale pirotehnice în incinta stadioanelor. 17 persoane au fost aduse la audieri, dintre care doar Daniel Niculae a primit dreptul de a pleca, urmând să fie cercetat în stare de libertate. Inițial, ceilalți 16 indivizi au fost reținuți pentru 24 de ore.

A doua zi după producerea neplăcutului eveniment, Parchetul Capitalei a transmis decizia luată, dispunând de măsura de control judiciar pentru unii inculpați, alții fiind reținuți pentru 30 de zile.

Liderul galeriei Rapid rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile

Mai mulți inculpați, 12 la număr, au fost plasați sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, în timp ce alte trei persoane au fost reținute pentru 30 de zile, în urma comunicatului emis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

În urmă cu mai mult timp, Liviu Ungurean a făcut un autodenunț, cu privire la folosirea armelor. În cadrul unui interviu, „Bocciu” a afirmat faptul că nu se teme să recurgă la un astfel de gest, dacă va simți că viața îi este pusă în pericol.

„Bă, eu am să scot pistolul întotdeauna când o să am ocazia, ca să știți cu toții. Am să scot și mitralierele și tot ce ține, pentru că eu vreau să câștig, eu n-am cum să pierd, nu-mi permite religia să pierd. Eu așa am fost crescut. Și când cineva i-a crescut puțin mușchii și se crede în stare, am să scot tot ce ține buzunarul meu să scot”, afirma Liviu Ungureanu.

Ce a comunicat Parchetul

„În continuarea comunicatului de presă din data de 14 martie 2024, precum și ca urmare a interesului public manifestat, Parchetul de pe lângă Tribunalul București aduce la cunoștința opiniei publice următoarele: Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală față de 16 inculpați, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) și (3) Cod penal, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal și distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal.

Față de 12 inculpați procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar față de 3 inculpați s-a propus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile de către judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului București.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, dispunerea sau propunerea de luare a unor măsuri preventive sunt etape în cadrul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare