Edi Iordănescu a semnalat principalul avantaj al Ucrainei în fața României înainte de meciul direct de la EURO 2024! Ce a spus selecționerul despre războiul din țara vecină și dezvăluirea făcută despre primul 11 din partida de luni

Edi Iordănescu a susținut conferința de presă premergătoare meciului României cu Ucraina de la EURO 2024, de luni, 17 iunie, de la ora 16:00, de pe „Allianz Arena” din Munchen, contând pentru Grupa E din cadrul turneului final din Germania.

Selecționerul a fost întrebat în deschidere de către jurnaliștii ucraineni despre războiul din țara vecină, dar nu a dorit să intre în detalii, considerând că discuția trebuie să se rezume doar la partida de fotbal propriu-zisă.

Edi Iordănescu a scos în evidență că Ucraina beneficiază de jucători mai experimentați la nivel internațional în comparație cu România înainte de meciul direct de la EURO 2024

Antrenorul care în cursul zilei de duminică a împlinit vârsta de 46 de ani a apreciat că Ucraina are marele avantaj că jucătorii săi au o experiență mai semnificativă la nivel internațional în comparație cu „tricolorii”, aspect care le-ar permite „elevilor” lui Sergyi Rebrov să abordeze jocul direct mai bine din punctul de vedere al gestionării emoțiilor.

De asemenea, Edi Iordănescu a dat și câteva detalii despre situațiile fotbaliștilor care în ultima perioadă s-au confruntat cu anumite probleme medicale și a explicat că va încerca să își acorde cât mai mult timp posibil pentru a alege componența primului 11 pentru acest meci de debut de la EURO 2024.

„Îmi doresc să vorbesc de fotbal, așa este firesc, sunt un om al păcii, dar suntem la un eveniment sportiv și cred că trebuie să rămânem aici, nu putem să schimbăm nimic. Ucraina este la al patrulea Campionat European consecutiv, la ultimul a ajuns în sferturi, asta înseamnă încredere. Sunt jucători care sunt obișnuiți cu presiunea, au experiență și la nivel de cluburi și asta bineînțeles că îi oferă un avantaj emoțional Ucrainei. Dar avem cu siguranță valorile noastre care pot compensa diferența de experiență.

Trebuie să fiu corect și să recunosc că există o anumită emoție, bună, pozitivă, ne-am dorit să fim aici, iar emoțiile fac parte din tot ce se întâmplă aici. Trebuie să știm să le canalizăm în energie bună, în încredere. Ne-am dorit să fim aici și cu siguranță că nu putem să ne speriem de acest moment pe care l-am dorit atât de mult.

Când ar urma să aleagă primul 11 pentru partida de la Munchen

Au fost probleme medicale. Nu e ușor să gestionezi astfel de situații, îți dorești ca toți jucătorii să fie prezenți în tot procesul de pregătire. Avem un staff medical competent, s-a lucrat 24 de ore din 24, am reușit să mai îndreptăm lucrurile. Fiecare component al acestui lot este la capacitate maximă și pregătit să dea totul.

(n.r. despre fotbaliștii de mare valoare din lotul Ucrainei) Nu e unul singur, sunt mai mulți, dar vă garantez că ne-am pregătit pentru fiecare scenariu. La un astfel de nivel trebuie să ai momentele tale, să te impui cel puțin în anumite momente, altfel e foarte greu să reziști. Ucraina are foarte multă valoare.

Încredere am avut tot timpul, am fost extrem de conștient de potențialul echipei Elveției, am reușit să obținem 4 puncte, cinste băieților, dar deja face parte din trecut.

(n.r. despre alegerea primului 11) Am învățat din experiență că fiecare minut este extrem de important, acest moment încerc să îl prelungesc cât mai aproape de joc. Pentru mine important e ca fiecare dintre băieți să fie pregătiți, să iasă cu putere și să își reprezinte țara. Am încredere în ei, oricare dintre ei intră poate să producă eficiență pentru echipa națională a României.

Ce sfat a primit selecționerul de la tatăl său

Vorbesc cu tatăl meu cu siguranță, e firesc. Sfatul a fost să ne urmăm drumul și să credem în munca pe care o facem și cred că munca a fost bună dacă suntem aici acum, în fața dumneavoastră. Mai departe, tatăl meu are o experiență uluitoare, cu patru turnee finale, două Mondiale, două Europene, tot timpul e loc de sfaturi, dar e normal ca ultima decizie să îmi aparțină.

Toată lumea trăiește cu emoție, se întâmplă la fiecare echipă, toți își doresc să joace și pentru mine asta e o bucurie. Ce am remarcat, ce am apreciat și asta mă face să fiu extrem de încântat, că pe parcursul acestor preliminarii cei care nu au început un joc au fost total alături de colegii lor, așa cum au putut mai bine”, a spus Edi Iordănescu la conferința de presă premergătoare meciului cu Ucraina de luni.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare