Bărbații din viața Simonei Halep care au influențat-o în prodigioasa-i carieră. Câți antrenori a avut jucătoarea din Constanța

Simona Halep a colaborat cu mai mulți antrenori de-a lungul carierei. Sportiva a revenit pe scena tenisului după ce, pe data de 5 martie, verdictul dat de TAS a fost în favoarea jucătoarei din Constanța. Așadar, tenismena a primit undă verde pentru reluarea participărilor la turnee, pedeapsa sa fiind redusă, de la patru ani la nouă luni.

Carlos Martinez, noul antrenor al Simonei Halep

Însă, pentru a fi din nou într-o formă de zile mari, Halep are nevoie de un antrenor pe măsură. Și cum relația sa cu ultimul antrenor nu s-a terminat prea bine, Simona Halep a declarat că noul ei antrenor va fi Carlos Martinez (49 de ani). Ibericul le-a pregătit în trecut pe Clara Tauson, Svetlana Kuznetsova și Daria Kasatkina.

Una dintre cele mai importante colaborări din cariera lui Martinez a fost cea cu rusoaica Daria Kasatkina. Jucătoarea din Rusia a câștigat trei turnee WTA sub îndrumarea lui. De asemenea, a ajuns chiar până pe locul 8 în clasamentul WTA. Ibericul a fost antrenorul rusoaicei timp de patru ani.

Câți antrenori a avut Simona Halep de-a lungul timpului

De-a lungul carierei sale, Simona Halep a avut mai mulți antrenori care au ajutat-o să atingă culmile succesului. 

Cel care a învățat-o pe Simona Halep cum se ține o rachetă de tenis în mână a fost antrenorul Ioan Stan. Acesta a pregătit-o încă de la o vârstă fragedă, timp de doi ani. Antrenorul a apreciat-o foarte mult pe Simona, despre care a mai spus că era foarte harnică și nu ieșea din cuvântul lui. După despărțirea de Ioan Stan, Halep i-a mai avut ca antrenori pe Nicușor Ene, Daniel Dragu, Liviu Panait și Radu Popescu (la nivel de junioare), dar și pe Sever Dron.

În 2013, Simona Halep a fost pregătită de 3 tehnicieni: Firicel Tomai, Andrei Mlendea și Adrian Marcu. În 2014, Simona avea să înceapă prima colaborare cu un tehnician străin. 

Constănțeanca a început pregătirile alături de Wim Fissette, belgianul care le-a mai antrenat pe Kim Klijsters și Sabine Lisicki. Halep s-a despărțit de acesta după numai un an de colaborare.

Apoi, alături de Simona a stat Victor Ioniță, cel care o antrenase în trecut și pe Sorana Cîrstea. Simona a încheiat colaborarea cu acesta cu numai câteva zile înaintea turneului de la Wimbledon din 2015. 

Locul lui Ioniță a fost luat imediat de Daniel Dobre, antrenor care nu avea experiență la nivel înalt la acea vreme și care a fost trecut secund după numirea lui Darren Cahill. Cu Darren Cahill antrenor, Simona Halep a reușit să câștige primul turneu de Grand Slam din carieră, în 2018. Atunci, tenismena s-a impus la Roland Garros. Simona Halep s-a despărțit de Darren Cahill în toamna anului 2018. În acel moment, australianul a anunțat că vrea să se retragă din activitate timp de un an pentru a putea fi mai aproape de familie. Simona se afla pe locul 1 în clasamentul WTA.

  • Simona Halep a mai colaborat și cu Thomas Hogstedt, Thierry van Cleemput și Patrick Mouratoglou. 

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare