Englezii pregătesc deja „partajul”? Câte tricouri trebuie să vândă Tottenham ca să acopere suma de transfer a lui Radu Drăgușin. Foto

Radu Drăgușin este sub mare presiune la Tottenham. A costat o avere, dar în primele cinci partide nu a jucat decât zece minute. Specialiștii i-au făcut deja calculele și au dezvăluit cât de multe tricouri ar trebui să vândă londonezii pentru a recupera banii pe care i-au plătit clubului Genoa.

„Povara” lui Radu Drăgușin

Radu Drăgușin este unul dintre jucătorii vedetă ai ultimei perioade de „mercato”. Fundașul român a fost disputat „la baionetă” de Tottenham și Bayern, iar câștig de cauză au avut londonezii, deși concurenții au oferit un salariu mult mai mare. Suma de transfer a fost de puțin peste 29 de milioane de euro, o investiție importantă chiar și pentru un club din Premier League. Londonezii au fost însă presați să facă această mutare pentru că aveau probleme mari în defensivă, dar cu toate acestea fundașul naționalei României nu a jucat decât zece minute în primele cinci partide. În două dintre ele nu a intrat pe teren.

Specialiștii de la Ticketgum au făcut calculele și au dezvăluit câte tricouri ar trebui să vândă gruparea condusă de Ange Postecoglou pentru a recupera banii care au ajuns la Genoa. Asta dincolo de faptul că românul ar trebui să-și ajute echipa, prin prestațiile lui de pe teren, să obțină succese și implicit să îmbunătățească rețeta financiară.

Citește și: CÂND AFLĂM CU CINE JOACĂ ROMÂNIA PRIMUL MECI LA EURO 2024. PROGRAMUL PLAY-OFF-ULUI PENTRU CALIFICARE LA TURNEUL FINAL DIN GERMANIA

Tricoul lui Radu Drăgușin a costat oficial 29.250.000 de euro, iar ca să acopere integral această sumă, Tottenham ar trebui să vândă 2.439.024 de tricouri, în condițiile în care un tricou costă 120 de euro, susțin cei de la Ticketgum, o companie care se ocupă de vânzarea de bilete și publicitate. Vorbim aici doar de banii care s-au achitat pentru transfer, fără să luăm în calcul faptul că jucătorul va câștiga aproape 20 de milioane de euro în cinci ani și jumătate de contract, dar și că Genoa l-a primit împrumut pe Djed Spence, fost internațional U21 al Angliei.

Adam Wharton este jucătorul care va trebui să impresioneze cel mai mult. Crystal Palace l-a cumpărat cu 21.645.000 de euro și trebuie să vândă 2.846.154 de tricouri, la un preț de 76 de euro. Pe locul doi este Renan Lodi, recent achiziționat de clubul saudit Al-Hilal. Fundașul a costat 23.166.000 de euro și ar trebui să vândă 2.607.665 de tricouri, fiecare la un preț de 89 de euro, pentru a compensa suma de transfer.

Fundașul francez Sacha Boey ocupă locul trei. Tricourile lui costă 122 de euro, iar Bayern va trebui să vândă 2.460.592 de tricouri, ca să recupereze investiția de 29.952.000 de euro.

Câte tricouri trebuie să vândă clubul cu Adrian Mazilu

Un alt jucător român cumpărat de un club din Premier League este Adrian Mazilu. Transferul lui de la Farul a costat aproximativ trei milioane de euro, dar Brighton l-a împrumutat imediat la Vitesse Arnhem, formație aflată pe ultimul loc în prima ligă din Olanda. Specialiștii de la Ticketgum au ajuns la concluzia că formația antrenată de Roberto de Zerbi ar trebui să vândă „doar” 416.667 de vânzări de tricouri pentru a acoperi taxa de transfer. Aceste calcule se vor putea face din sezonul viitor, după ce atacantul se va întoarce din Olanda.

Sigur că aceste calcule sunt pur ipotetice pentru că există puține cluburi care au reușit să-și acopere suma de transfer din vânzarea tricourilor. Juventus, de exemplu, a încasat 56,6 milioane de euro într-o singură zi din vânzarea de tricouri cu Cristiano Ronaldo. Suma de transfer a fost de 100 de milioane de euro, așa că este greu de crezut că torinezii și-au „scos banii”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare