Irina Begu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Tenismena noastră ajunge la trei prezențe la Olimpiadă!

Irina Camelia Begu (33 de ani, locul 49 WTA) este prima jucătoare de tenis din România calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor lua startul la vară!

Acest lucru a fost posibil cu ajutorul unei derogări a celor din Comitetul Olimpic al ITF, întrucât tenismena nu a mai evoluat în echipa națională de Billie Jean King Cup din anul 2022.

Irina Begu va reprezenta Team Romania la Jocurile Olimpice din capitala Franței!

Irina Begu a reușit să ajungă la Olimpiadă în urma clasamentului protejat, locul său pe tabloul de simplu fiind deja asigurat, conform freelancer-ului Daniel Radu.

Jucătoarele care lipsesc de pe teren pentru minimum șase luni beneficiază de acest clasament protejat. Irina Begu va deveni prima tenismenă din România cu trei prezențe la Jocurile Olimpice. Jucătoarea din România a participat și la edițiile de la Londra (2012) și Rio de Janeiro (2016).

Sportiva româncă va avea ocazia de a evolua și în proba de dublu feminin. În acest context, Irina Begu nu are locul asigurat, totul urmând să depindă de poziția ocupată în clasamentul mondial, până la data de 10 iunie, de viitoarea sa parteneră.

Meciurile de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris se vor desfășura între 27 iulie și 4 august. Sportivele vor da bătălii de totul sau nimic pe zgura de la Roland Garros.

Begu, eliminată în „optimi” la Roma

Reputata tenismenă din România s-a calificat într-o manieră entuziasmantă în optimile de finală ale turneului WTA 1000 de la Roma, după o victorie obținută în mai puțin de o oră și jumătate în turul trei în fața lui Elise Mertens, jucătoare în vârstă de 28 de ani din Belgia (6-0, 6-2).

În runda „optimilor”, Begu a dat piept cu Danielle Collins (locul 15 WTA).

Din păcate pentru țara noastră, sportiva din Statele Unite ale Americii a fost prea puternică pentru Irina Begu, care a cedat în două seturi. Americanca a „distrus-o” pe Begu, scor 6-0, 6-3.

Și Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 34 WTA) a fost eliminată din prestigiosul turneu din capitala Italiei, în aceeași fază. Cîrstea a cedat în fața lui Madison Keys (29 de ani, locul 16 WTA), jucătoare din SUA, scor 2-6, 1-6.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare