Mărturia cutremurătoare a căpitanului din Premier League: „Inima mea s-a oprit timp de două minute și 40 de secunde! Știu că am murit, la propriu”

Mărturia cutremurătoare a căpitanului din Premier League s-a produs la aproximativ două luni de la momentul în care el i-a dat mari emoții întregii lumi a fotbalului.

După cum se știe deja destul de bine, Tom Lockyer, fundașul central galez în vârstă de 29 de ani de la Luton Town, s-a prăbușit din senin pe gazon în timpul meciului disputat de echipa sa în deplasare cu Bournemouth, pe data de 16 decembrie 2023, fără a fi lovit sau măcar atins de vreun adversar.

Mărturia cutremurătoare a căpitanului din Premier League care a suferit în decembrie un stop cardiac în timpul unui meci oficial

Medicii prezenți la acea partidă au intervenit de urgență, iar la foarte scurt timp și-au dat seama că a fost vorba despre un stop cardiac, fapt ce a alarmat, în mod evident, pe toată lumea, mai ales că anterior, cu doar câteva luni în urmă, fotbalistul mai suferise un astfel de episod, ceva mai ușor ce e drept, reprezentat de o fibrilație artrială, eveniment petrecut tot în timpul unui meci, unul extrem de important, finala play-off-ului pentru promovarea în Premier League, partidă câștigată de Luton Town pe „Wembley” în fața celor de la Coventry City, în urma executării loviturilor de departajare.

Acest episod s-a petrecut pe data de 27 mai 2023, în startul jocului, mai exact în minutul 12. Atunci, așa cum era și firesc, internaționalul galez a fost internat și operat de urgență și, în mod evident, a fost luată în calcul o retragere prematură a sa din activitatea de fotbalist profesionist.

Lockyer a decis însă în cele din urmă să continue și chiar a fost titular în meciul jucat de Luton Town în prima etapă a actualului sezon de Premier League. Totuși, după acest al doilea episod cardiac, unul mai grav în comparație cu primul, el ia mult mai serios în calcul posibilitatea de a renunța până la urmă la fotbalul de acest nivel și susține că va asculta cu sfințenie sfatul pe care îl va primi de la medici în acest sens.

Tom Lockyer: „Știu că am murit. La propriu!”

În legătură cu momentul petrecut la Bournemouth, Tom Lockyer a vorbit recent în presa din Anglia și a spus, printre altele, că este pe deplin conștient de faptul că a fost realmente mort pentru puțin timp.

Mă simt bine, chiar sunt OK. Sunt incredibil de norocos să stau acum în fața voastră și să fiu atât de binedispus. Au fost câteva luni grele.

Era o zi absolut normală și asta mi se pare cel mai îngrijorător lucru, pentru că mă simțeam foarte bine. Așa că am căutat răspunsuri, dar, din câte știam eu, a fost doar o altă zi normală «la birou». Totul mergea bine până când s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat.

Am fost puțin dezorientat. Nu puteam vorbi, nu mă puteam mișca și încercam doar să asimilez ce se întâmpla. Îmi amintesc că mă gândeam «Aș putea să mor aici». Este un gând destul de suprarealist. Inima mea s-a oprit timp de două minute și 40 de secunde. Știu că am murit. La propriu!”, a spus tom lockyer, citat de The Sun.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare