De ce nu reușește Gigi Becali să-i vândă pe Darius Olaru și Florinel Coman? Topul jucătorilor care au eșuat în străinătate, după ce au plecat de la FCSB pe bani mulți

Gigi Becali încearcă de mai bine de un an să-i vândă pe Florinel Coman și Darius Olaru, dar nu găsește clienți, deși cei doi jucători nu au o clauză de reziliere foarte mare. O posibilă cauză ar putea fi faptul că reprezentanții formațiilor din străinătate ezită să facă afaceri cu patronul FCSB, după ce au văzut lista lungă de fotbaliști cărora le-a scăzut drastic prețul și valoarea după ce au plecat din România.

Gigi Becali, pus pe „lista neagră” de formațiile din străinătate?

Gigi Becali se laudă mereu că este un negustor desăvârșit și că a obținut bani frumoși în urma transferurilor de jucători. Cu toate acestea găsește foarte greu „mușterii” pentru Darius Olaru și Florinel Coman, fotbaliști pe care încearcă să-i vândă de mai bine de un an. Pentru „Mbappe” a avut oferă clară de la Orlando City, formație care a oferit nouă milioane de dolari, plus 40 la sută dintr-un viitor transfer. Gigi Becali a refuzat, iar după aceea jucătorul s-a accidentat, iar acum nu găsește nici măcar o echipă care să achite clauza de cinci milioane de euro, deși a marcat 10 goluri în acest campionat și se află și în vederile selecționerului Edi Iordănescu și are șanse mari să prindă lotul de la Campionatul European de Fotbal din anul 2024.

Într-o situație asemănătoare este și Darius Olaru. Mijlocașul adus cu 650.000 de euro de la Gaz Metan Mediaș a marcat 14 goluri în acest sezon, poartă banderola și cochetează și cu echipa națională. Anderlecht și Monza s-au interesat de el, dar nu s-au grăbit să dea cinci milioane de euro deși reprezentații acestor cluburi l-au urmărit la mai multe partide.

Care ar fi explicația? De ce nu se mai vând pe bani mulți jucătorii de la FCSB? O posibilă explicație ar fi faptul că Gigi Becali cere bani mulți, dar mulți dintre jucătorii vânduți de el nu au confirmat și au devenit rezerve sau au fost vânduți în pagubă. Iar omul de afaceri și-a făcut chiar un titlul de glorie, lăudându-se că el este cel care obține prețul maxim pentru ei.

Lista jucătorilor care au dezamăgit după ce au fost vânduți de Gigi Becali

Ultimul jucător vândut pe bani mulți de patronul FCSB este Dennis Man. AC Parma a plătit 13 milioane de euro, 11 milioane când s-au semnat actele și două sub formă de bonusuri, în anul 2021, dar pare că și-a găsit „cadența” doar în acest campionat în care echipa lui se află pe primul loc în Serie B. Primii doi ani au fost ezitanți, iar fanii, jurnaliștii și conducătorii s-au temut că vor pierde o avere. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu internaționalul român care în vară va intra în ultimul an de contract, iar dacă nu semnează o nouă înțelegere poate să plece gratis la mijlocul anului 2025.

Gigi Becali a vândut mulți jucători cu sume impresionate, iar lista cu cei care au eșuat conține nume importante din fotbalul românesc.

Claudiu Răducanu – 2003

A fost transferat cu 1,5 milioane de euro de Espanol Barcelona, după ce în România a fost cel mai bun marcator al campionatului. În șase luni a marcat doar trei goluri și a fost împrumutat la Arminia Bielefeld. Apoi a început prăbușirea și contracte cu echipe slab cotate.

George Ogăraru – 2006

Ajax l-a cumpărat cu trei milioane de euro, iar în primele partide a fost titular, dar după ce „a pierdut” echipa a fost împrumutat la FCSB. După ce s-a întors în Olanda nu a mai jucat niciun minut.

Cyril Thereau – 2007

Gigi Becali l-a cumpărat cu 700.000 de euro și l-a vândut cu 2,9 milioane de euro la Anderlecht unde a jucat 11 partide și a marcat un gol. A ajuns apoi la Charleroi și părea că o să înceapă să coboare pe tobogan, dar și-a revenit spectaculos și a jucat în Italia la Chievo, Udinese și Fiorentina.

Nicolae Dică – 2008

Catania l-a cumpărat cu 2,5 milioane de euro, dar a jucat doar în trei meciuri, din cauza unui conflict cu antrenorul Walter Zenga. A fost împrumutat la Iraklis, grecii plătind pentru împrumutul lui 250.000 de euro.

Dorin Goian – 2009

Gigi Becali l-a vândut cu două milioane de euro Palermo, dar după doi ani a fost împrumutat la Rangers cu 500.000 de euro.

Bogdan Stancu – 2011

Trasferul la Galatasaray a costat cinci milioane de euro, dar după șase luni, în care a jucat în 14 partide și a marcat două goluri, a ajuns la la Orduspor, pentru 600.000 de euro.

Vlad Chiricheș – 2013

Tottenham a plătit pentru el 9,5 milioane de euro, dar după două sezoane, în care a jucat doar 27 de meciuri, a fost vândut la Napoli cu 6 milioane de euro.

Raul Rusescu – 2013

A fost cumpărat de Sevilla cu 2,2 milioane de euro, dar a dezamăgit și a fost împrumutat la Braga pentru 225.000 de euro

Florin Gardoș – 2014

Southampton achită 6,8 milioane de euro în schimbul fundașului care a jucat doar 11 meciuri în patru ani. Gardoș a ajuns liber de contract la U. Craiova.

Nicolae Stanciu – 2016

Anderlecht a plătit pentru transferul lui 9,8 milioane de euro și în doi ani a jucat în 34 de meciuri și a marcat de cinci ori. A ajuns apoi la Sparta Praga, pentru 3,75 milioane de euro.

Alexandru Chipciu – 2016

Transferul lui a costat trei milioane de euro, iar în primul sezon a fost titular. A fost împrumutat la Sparta Praga, iar apoi s-a întors în România la CFR Cluj.

Romario Benzar – 2019

A fost transferat de Lecce cu două milioane de euro, dar a jucat doar trei meciuri la formația din Serie A. După doar jumătate de an a fost împrumutat la Perugia, unde nu a convins.

Olimpiu Moruțan – 2021

Galatasaray a plătit pentru acest transfer 4,1 milioane de euro. După doar un an a fost împrumutat la Pisa, unde a avut clauza de cumpărare, dar până la urmă a fost cedat la Ankaragücü, pe 3 milioane de euro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare