Cei mai scumpi jucători din Superliga României. FCSB conduce topul

FCSB se află pe primul loc în SuperLiga României, iar jucătorii roș-albaștrilor se bucură de o cotă foarte bună. Darius Olaru și Florinel Coman sunt monitorizați de echipe din străinătate, iar transferurile lor au aduce încă zece milioane de euro în conturile lui Gigi Becali.

FCSB are cei mai bine cotați jucători SuperLiga României

FCSB are șanse mari să câștige titlul sezonul acesta, după opt ani de secetă, roș-albaștrii aflându-se pe primul loc în campionat cu nouă puncte mai mult decât principala urmăritoare: CFR Cluj. Visul lui Gigi Becali este să ajungă în grupele unei competiții europene, dar îi va fi foarte greu fără investiții serioase, mai ales că cei mai buni jucători din lot sunt în atenția unor formații din străinătate. Florinel Coman a avut ofertă concretă din Argentina, iar Darius Olaru a fost aproape de un transfer la Monza în Serie A. Cei doi fotbaliști au fiecare o clauză de reziliere de câte cinci milioane de euro și sunt bine cotați și în clasamentul întocmit de jurnaliștii de specialitate de la Transfermarkt, la finalul anului trecut.

Este foarte interesant faptul că Darius Olaru este evaluat la 6,5 milioane de euro, deși are o clauză de reziliere de doar cinci milioane de euro, iar Basarab Panduru a spus de mai multe ori că nu înțelege de ce nu a fost încă achiziționat de o formație din străinătate. Mijlocașul a marcat 14 goluri în acest sezon, iar anul trecut a „câștigat” aproape un milion în clasamentul amintit.

Mijlocașul de la FCSB este urmat de doi colegi: Florinel Coman are o valoare estimată de cinci milioane de euro, în creștere cu 2.5 milioane de euro față de decembrie 2022. L-au ajutat foarte mult cele 10 goluri din acest sezon. Octavian Popescu este al treilea și este evaluat la 3,4 milioane de euro, față de 4 milioane la cât era evaluat la finalul anului trecut. Este o nouă dovadă că jucătorul pe care Gigi Becali spera să obțină 50 de milioane de euro este în pierdere mare de „turație”.

Citește și: TOPUL CELOR MAI SCUMPI JUCĂTORI CARE AU PLECAT DIN SUPERLIGA ROMÂNIEI

Top 10 cei mai bine cotați jucători din Superligă

Darius Olaru, FCSB, 6.5 milioane de euro
Florinel Coman, FCSB, 5 milioane
Octavian Popescu, FCSB, 3,4 milioane
Cristian Manea, CFR Cluj, 3,2 milioane
Alexandru Mitriță, Universitatea Craiova, 2,8 milioane
Horațiu Moldovan, Rapid, 2,6 milioane
Tudor Băluță, Farul, 2,6 milioane
Adrian Mazilu, Farul, 2,5 milioane
Ștefan Târnovanu, FCSB, 2,5 milioane
Andrei Ivan, Universitatea Craiova, 2,4 milioane

Notă: Clasamentul a fost alcătuit la finalul anului 2023, așa că aici apar și Horațiu Moldovan, transferat la Atletico Madrid, dar și Adrian Mazilu, plecat la Brighton, care l-a împrumutat la Vitesse, în Olanda.

Top 10 jucători din Superligă care au avut cele mai mari creșteri de piață în anul 2023

Adrian Mazilu, Farul, + 2.400%, + 2,4 milioane de euro
Răzvan Sava, CFR Cluj, +900%, + 900.000 de euro
Laurențiu Popescu, Universitatea Craiova, +633,3%, +950.000 de euro
Andrei Borza, Rapid, +500%, +1,25 milioane de euro
Alexandru Pop, Oțelul Galați, +400%, +800.000 de euro
Albion Rrahmani, Rapid, +300%, +1.05 milioane de euro
Enes Sali, Farul, +225%, +900.000 de euro
Ermal Krasniqi, CFR Cluj, +220%, +825.000 de euro
Daniel Bîrligea, CFR Cluj, +185,7%, +650.000 de euro
Durel Avounou, CFR Cluj, +183,3, +550.000 de euro

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare