Surpriza momentului în Superliga! Cine este noul antrenor de la Petrolul

Surpriza momentului în Superliga îi privește în principal pe fanii celor de la Petrolul, care au aflat joi seară că echipa lor a adus un nou antrenor.

După demiterea lui Florin Pîrvu, cel care între timp a semnat cu FC Voluntari, „lupii galbeni” i-au dat șansa secundului Florin Stângă de a îndeplini rolul de principal în prima etapă din play-out-ul acestui sezon de Superliga, la victoria de pe teren propriu contra celor de la FCU Craiova, scor 1-0.

Surpriza momentului în Superliga: Ștefan Odoroabă este noul antrenor de la Petrolul

La finalul acelei partide, acesta a dat de înțeles, așa cum era de așteptat în mare măsură, că și-ar dori să continue în această funcție, dar era destul de clar pentru mai toată lumea că acest lucru nu se va întâmpla în cele din urmă, mai ales în condițiile în care gruparea galben-albastră s-a aflat în discuții în ultima perioadă cu tehnicieni cu nume din fotbalul românesc, cum ar fi Marius Șumudică sau Eugen Neagoe.

Așadar, fanii Petrolului au așteptat în această pauză competițională generată de meciurile echipelor naționale ca oficialii clubului să ajungă la un acord cu un nou antrenor, fapt care însă, din păcate pentru suporteri, nu s-a întâmplat.

Pe acest fond, cel mai probabil, conducătorii clubului de pe „Ilie Oană” au luat în cursul zilei de joi o decizie foarte surprinzătoare. Pentru a nu se prezenta doar cu secundul Florin Stângă la meciul de luni cu Dinamo, de pe arena „Arcul de Triumf” din Capitală, ei au decis să aducă un alt antrenor la echipă, în persoana lui Ștefan Odoroabă, proaspăt plecat de la CS Tunari, echipă de Liga 2, după cum informează prosport.ro.

Care ar putea fi substraturile acestei mutări

Așadar, se pare că „lupii” se vor prezenta la meciul cu Dinamo cu acest tandem Florin Stângă – Ștefan Odoroabă pe banca tehnică, situație care, cel mai probabil, nu se va menține pentru prea mult timp, întrucât cei de la Petrolul se află în continuare în căutarea unui antrenor cu experiență, cel puțin la nivelul primei ligi din România.

Pe de altă parte, această mutare ar mai putea fi interpretată și în altă cheie. Este posibil ca Odoroabă să reprezinte doar un „paravan” regulamentar pentru Florin Stângă, cel care nu deține licența PRO, dar care pare că ar fi agreat de oficiali pentru funcția de antrenor principal.

Astfel, fostul tehnician de la CS Tunari, cel care s-a înscris la cursurile pentru această licență în iunie 2023 și astfel poate primi o derogare pentru a îndeplini rolul de antrenor principal, ar urma să fie principalul din acte, în vreme ce Stângă, secundul din acte, să fie de fapt cel care ia deciziile și își asumă rezultatele. Această situație nu ar fi nici pe departe nouă pentru fotbalul românesc.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare