EXCLUSIV. Petrolul și-a găsit noul antrenor! Revine după opt luni la o formație din Liga 1

Eugen Neagoe va fi aproape sigur noul antrenor de la Petrolul, club care tocmai a închis conturile cu Florin Pîrvu. Tehnicianul ar urma să-și rezilieze contractul cu FC Argeș în cursul zilei de miercuri pentru a putea prelua imediat frâiele la Ploiești

Petrolul mizează pe Eugen Neagoe

Petrolul a renunțat la Florin Pîrvu la capătul sezonului regular, iar șefii ”găzarilor” trebuiau să se miște foarte repede pentru a aduce un înlocuitor. Au căzut pe rând variantele Ciobotariu și Șumudică, astfel încât, potrivit unor surse apropiate clubului, alesul este, finalmente, Eugen Neagoe.

La Ploiești, Eugen Neagoe va fi la a șaptea experiență ca antrenor în Liga 1, după aventurile de la Poli Iași, Sepsi, Dinamo, Hermannstadt, U Cluj și CSU Craiova. Credit line: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Neagoe este în prezent antrenorul lui FC Argeș, cu care traversează un sezon foarte complicat în Liga 2. Piteștenii ocupă doar locul 16 în liga secundă și au emoții în zona retrogradării. Fostul secund al lui Pițurcă de la echipa națională ar reveni pe prima scenă după o perioadă de opt luni. E intervalul de timp care s-a scurs de la despărțirea de Universitatea Craiova, care a forțat un divorț neașteptat după primele două etape din actualul campionat. Cu Neagoe pe bancă, oltenii obținuseră primele 4 puncte stagionale: 2-0 cu Dinamo și 0-0 cu Oțelul.

Mutarea este ca și rezolvată. Singurul obstacol a rămas rezilierea angajamentului cu FC Argeș. Semnalele sunt însă că nu vor apărea probleme majore, iar Neagoe va putea conduce joi primul antrenament la Petrolul.

De ce i-a refuzat Marius Șumudică pe oficialii „lupilor galbeni”

Înaintea lui Neagoe, Petrolul a încercat în ultimele zile să îl convingă în special pe Marius Șumudică să preia echipa. Conducerea s-a lovit însă de un refuz din partea acestuia, în ciuda relației de amiciție pe care o are cu Marian Copilu, principalul finanțator. Șumudică a respins și propunerea de la Voluntari, unde a fost instalat între timp Florin Pîrvu, plecat de la Ploiești.

„Dacă aș fi mers la FC Voluntari, practic aș traversa doar strada și aș ajunge la stadion. Da, este adevărat că au fost discuții din partea celor de la Voluntari și Petrolul, dar am refuzat pentru moment. De fapt, întoarcerea mea în țară și demisia de la Gaziantep au fost generate de niște probleme familiale, care necesitau prezența mea în sânul familiei”, a punctat Șumudică pentru Digi Sport.

Marius Șumudică a fost ofertat în ultimele zile de FC Voluntari și Petrolul. Sursă: Profimedia

A detaliat: ”Am considerat la momentul respectiv că este mult mai importantă prezența mea în sânul familiei, nu am fugit de acolo, luasem echipa la zero puncte. Ajunsesem să fim la un punct de salvare. În meciul câștigat cu Beșiktaș, cei mai buni jucători de pe teren au fost aduși de mine, adică Niță, Drăguș, Sorescu. Mi-e greu să refuz Petrolul, pe Marian Copilu, este prietenul meu. M-au sunat suporterii să mă convingă să vin la Petrolul, un nume mare, un brand, dar, în momentul de față, chiar nu mă simt pregătit. Nu am primit atâtea telefoane de la un club ca să mă convingă, cât am primit azi de la Petrolul”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare