Sorana Cîrstea e pe val și în Statele Unite! Victorie de senzație la Miami cu Sloane Stephens, campioana de la US Open din 2017

Se poate spune deja că există premise ca Sorana Cîrstea să obțină rezultate foarte bune și pe hardul nord-american, după ce a făcut acest lucru recent la turneele desfășurate în Orientul Mijlociu.

Jucătoarea de tenis în vârstă de 33 de ani, situată în prezent pe locul 24 în clasamentul WTA, a obținut o victorie de senzație în turul 2 al turneului WTA 1000 de la Miami, prima rundă în care ea a intrat în competiție.

Sorana Cîrstea, victorie de senzație la Miami în fața americancei Sloane Stephens

Sportiva originară din Târgoviște s-a impus într-o manieră clară în fața americancei de 31 de ani Sloane Stephens, jucătoare care se situează în prezent pe poziția a 41-a în clasamentul mondial, nimeni alta decât câștigătoarea ediției din 2017 a turneului de Grand Slam de la US Open.

Sorana a câștigat cu scorul de 6-2, 6-1, într-un meci care a debutat în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, pe fusul orar al României, dar care a fost ulterior întrerupt din cauza ploii și continuat în cursul serii de sâmbătă. Jocul a fost suspendat la scorul de 5-2 pentru româncă în primul set.

Este vorba despre o revanșă pe care jucătoarea din România și-o ia în fața lui Sloane Stephens, cea care a învins-o pe Sorana Cîrstea recent, la turneul de la Indian Wells.

Misiune extrem de dificilă pentru româncă în runda următoare

Sorana Cîrstea se va duela în turul trei la turneul de la Miami cu rusoaica Daria Kasatkina, în vârstă de 26 de ani, situată în prezent pe locul 11 în clasamentul mondial.

De menționat că sportiva din România nu va avea de suferit în perspectiva acestui duel de pe urma faptului că meciul ei din turul precedent s-a întins pe o perioadă mult mai lungă decât era preconizat inițial, pentru că același lucru s-a întâmplat și în cazul partidei jucate de Kasatkina în turul 2.

Rusoaica s-a impus în fața unei alte americance, Claire Liu, după ce aceasta din urmă a fost nevoită să abandoneze la scorul de 6-0, 1-0 pentru Daria Kasatkina, într-o partidă care de asemenea a început vineri noapte și s-a terminat sâmbătă seară, tot din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile de la Miami.

Sorana Cîrstea este singura jucătoare din România care a mai rămas pe tabloul turneului de la Miami, după ce Simona Halep, Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au fost eliminate de la ediția din acest an.

Grație calificării în turul 3 de la Miami, sportiva din Târgoviște și-a asigurat un cec în valoare de 59.000 de dolari și, de asemenea, va primi și 65 de puncte în clasamentul WTA.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare