Soare pe strada Simonei Halep. Vestea de ultim moment dată de George Cosac o apropie de un obiectiv important în 2024

Marele vis nu este imposibil de îndeplinit pentru Simona Halep. Participarea ei la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 pare un ţel realizabil. Iar George Cosac, preşedintele FRT, alimentează aceste speranţe.

Absenţa de la barajul cu Ucraina, de la Florida (SUA), nu este sinonimă cu îndepărtarea ei de la JO 2024.

Cosac anunţă 90% şanse să primească wildcard

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis are şi argumente în favoarea participării Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

„Ca să ajungi la Jocurile Olimpice, trebuie să faci de două ori parte din lotul Billie Jean King Cup, într-un ciclu olimpic. Nu este cazul ei, pentru că a fost suspendată şi nu a jucat şi acum este accidentată. Linia se trage în clasament la 59, dar tabloul de concurs este format din 64 de jucătoare. De la 59 la 64 sunt nişte wildcard-uri, nişte derogări care pot fi date sportivelor cu performanţe extraordinare sau sportivelor din ţara organizatoare.

Având în vedere că Simona este fost număr 1 WTA, că este câştigătoare de Roland Garros, având în vedere că se joacă la Roland Garros, eu cred că are şanse foarte mari să fie acceptată şi să facă din acele jucătoare.

Am început demersurile cu reprezentantul ei şi cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, de a obţine un wildcard pentru Simona la Jocurile Olimpice de la Paris.

Noi sperăm, eu cred că în proporţie de 90% are şansa de a primi acest wildcard. De ce?

A fost numărul 1 mondial, câştigătoare de Grand Slam chiar la Paris şi faptul că i s-a făcut o mare nedreptate. Sunt nişte argumente care stau în picioare în faţa oricăror alte contraargumente”, a spus Cosac pentru as.ro.

Simona a cerut acreditare

De altfel, Simona Halep pare foarte hotărâtă să joace pentru România la Jocurile Olimpice. Staff-ul ei a cerut Federaţiei Române de Tenis să demareze procedurile de acreditare ale sportivei pentru marea competiţie de la Paris.

Federația Română de Tenis a transmis astăzi că „din motive medicale, Simona Halep nu va putea fi prezentă alături de echipa României la confruntarea Billie Jean King Cup împotriva echipei Ucrainei”.

Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Mara Gae sunt jucătoarele convocate de căpitanul-nejucător Horia Tecău.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare