EXCLUSIV | Simona Halep a cerut FRT s-o acrediteze pentru JO Paris 2024. Cum poate ajunge acolo, deşi ratează Billie Jean King Cup

Simona Halep încă trage speranţe că ar putea evolua la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Chiar dacă sportiva noastră ratează barajul cu Ucraina din Billie Jean King Cup, fostul nr.1 WTA păstrează şanse de a reprezenta România la competiţia din capitala Franţei.

Absenţa de la barajul cu Ucraina, de la Florida (SUA), nu este sinonimă cu îndepărtarea ei de la JO 2024.

Simona poate primi o derogare sau wild card

De altfel, Simona Halep pare foarte hotărâtă să joace pentru România la Jocurile Olimpice. Staff-ul ei a cerut Federaţiei Române de Tenis să demareze procedurile de acreditare ale sportivei pentru marea competiţie de la Paris.

„Dacă nu joacă la Billie Jean King Cup, nu înseamnă că nu mai poate ajunge la Jocurile Olimpice. Oricum avea nevoie de o derogare sau de un wild card. Noi, ca Federaţie, am început demersul pentru acreditarea ei la competiţia din Franţa. Ea să fie sănătoasă, că noi ne ocupăm de toată birocraţia”, a spus George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, pentru Sportpesurse.ro.

Cum poate ajunge Halep la Paris

Pentru a merge la JO Paris 2024, Simona Halep trebuie să se claseze între primele 56 de jucătoare ale lumii, dar ar putea avea norocul să se numere printre cele 5 sportive care să primească o derogare sau un wild card pentru JO Paris 2024.

Fiecare ţară are dreptul la un maximum de 4 sportivi înscriși la simplu.

„Eu cred că Simona, dacă va juca la Roland Garros, poate ajunge în primele 56 de jucătoare ale lumii. Dacă face performanţă acolo, pe zgură, nu se ştie niciodată. Nu ştiu cât de indicat era pentru ea să fi jucat la Stuttgart, nu ştiu dacă acea suprafaţă ar fi fost potrivită având în vedere starea ei fizică şi medicală”, a mai declarat Cosac.

Simona Halep, accidentată

Federația Română de Tenis a transmis astăzi că „din motive medicale, Simona Halep nu va putea fi prezentă alături de echipa României la confruntarea Billie Jean King Cup împotriva echipei Ucrainei”.

Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Mara Gae sunt jucătoarele convocate de căpitanul-nejucător Horia Tecău.

„Ar fi însemnat mult pentru fete să fie prezentă şi Simona la Florida”, a încheiat Cosac.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare