Simona Halep a dezvăluit care a fost cel mai mare şoc din perioada de suspendare: „Emoţional, eşti complet distrus!”

Simona Halep a mers, joi seară, în studioul lui Mihai Gâdea, la emisiunea „Sinteza zilei”. Jucătoarea noastră a vorbit despre suferinţa pe care a îndurat-o în ultimul an şi jumătate, de când a început coşmarul suspendării.

În urmă cu 2 zile, TAS a decis că Halep nu s-a dopat, ci doar este vinovată de contaminare.

Şocată că proba de sânge n-a fost păstrată la temperatura optimă

Simona Halep a fost şocată să afle, în perioada de suspendare, că temperatura de depozitare a probei de sânge nu a fost respectată de către laboratorul din Bucureşti. La vremea respectivă, s-a vorbit despre presupusa „maltratare” a probei de sânge.

„Proba mea de sânge a fost în valori normale chiar şi în aceste condiţii şi n-a indicat nicio urmă de dopaj în sânge. Eu mi-am exprimat dezamăgirea că o carieră de 25 ani poate fi distrusă.

Nu cer să fiu favorizată. Dar ţin foarte mult să se respecte nişte reguli, să fiu testată aşa cum trebuie, a fost dezamăgitor să văd că nu se întâmplă acest lucru.

S-a dovedit că nu există nicio urmă de dopaj în sângele meu. Emoţional, eşti complet distrus. La un moment dat, mi-am pierdut încrederea în bine.

Mi-a dat un boost de energie să cred din nou în bine. S-au fĂcut şi greşeli. Cred că acolo, la sânge, a fost ceva ciudat”, a spus Halep la Antena 3.

A întrebat dacă suplimentele sunt testate

Simona Halep a vorbit şi despre colaborarea cu Academia lui Patrick Mouratoglou.

N-a fost prima dată când am crezut într-o echipă. Am discutat că trebuie să-mi schimb suplimentele. Au fost de acord, când mi-au recomendat acest supliment am întrebat dacă sunt testate. Când am decis să luăm suplimentele, am întrebat dacă sunt testate încă o dată.

Am avut încredere şi le-am luat. Asta a fost treaba cu suplimentele. A fost neglijenţă şi ghinionul meu. Nu avea ce să caute substanţa aceea în acel supliment.

Şi-a asumat din octombrie 2022. Cei de la Academie au semnat nişte formulare că ei mi-au recomandat acele suplimente”, a mai zis jucătoarea, care a punctat şi cum a trecut peste clipele grele:

„Ştiam că n-am făcut nimic greşit, nici prin cap nu mi-a trecut să fac aşa ceva, nu mi-a sugerat nimeni să fac aşa ceva. Când am aflat decizia suspendării pe 4 ani, eram la Bucureşti.

Dar m-am dus la Constanţa. Când a venit decizia, eu am fost profund afectată, dar a venit un tunel în care n-am mai văzut nicio lumină.

Am avut un moment când m-am gândit că s-ar termina totul. M-am gândit că poate nu pot să dovedesc, dar am avut un boost de energie când am citit mesajele oamenilor pe Social Media”.

Halep, protejată de familie

Am spus mereu că dacă eşti nr. 1 fără Grand Slem, nu eşti cu adevărrat nr. 1. Am suferit vreo 3 luni după finala cu Ostapenko.

Am pierdut următoarea finală în Australia, apoi am câştigat la Roland Garros Acela a fost cel mai fericit moment. Este foarte greu, pentru că renunţi la copilărie, însă dacă ai pasiune pemtru sport, nu mi se pare aşa de greu. N-am simţit că fac un sacrificiu, am respectat tenisul. Am avut susţinerea familiei mereu, fără presiune.

Niciodată nu m-au certat că am pierdut un meci. Am doi părinţi deosebiţi, n-au pus presiune, m-au sprijinit în toate deciziile pe care le-am luat. Sigur că sunt o persoană emotivă, dacă cineva este dur cu mine. Cu timpul, cu experienţă, am ajuns să mă bucur să fiu acolo, pe terenul de tenis„, a zis Simona Halep.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare