Prima reacție contondentă după verdictul pozitiv primit de Simona Halep: „Nu se întâmplă același lucru pentru mine, nu fac parte din lumea bună”

Prima reacție ceva mai contondentă după ce Simona Halep a primit un verdict favorabil din partea TAS în speța de dopaj în care a fost implicată a venit din partea unei jucătoare de tenis de dublu din Marea Britanie, Tara Moore, în vârstă de 31 de ani.

Practic, nu a fost vorba despre o răbufnire la adresa sportivei din Constanța, ci mai degrabă la adresa modului de lucru în care se judecă aceste situații de doping.

Tara Moore a avut prima reacție contondentă după verdictul oferit de TAS în speța de dopaj în care a fost implicată Simona Halep

Ea consideră că ITIA și TAS împart jucătorii și jucătoarele de tenis de la nivel profesionist în diferite categorii, în funcție de importanța pe care o au în cele două circuite, ATP și WTA, acționând în consecință.

Concret, britanica este nemulțumită de faptul că a fost nevoită să aștepte timp de 19 luni, până în decembrie 2023, pentru a fi audiată de Sports Resolutions, tribunalul londonez partener cu ITIA la care a fost judecată în primă fază și Simona Halep, după ce a fost depistată pozitiv la nandrolon.

Tara Moore a susținut că a fost vorba despre o contaminare accidentală, provenită din faptul că a consumat la un moment dat o carne care cuprindea substanța respectivă, iar sub acest aspect a avut parte de câștig de cauză în instanța respectivă.

Jucătoarea britanică de tenis și-ar fi dorit să aibă parte de același tratament ca românca, în situații foarte asemănătoare

Doar că ITIA (Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis) a atacat această decizie prin apel la TAS, iar forul de la Lausanne încă nu a stabilit un termen pentru audieri, astfel încât că jucătoarea de dublu se află încă în afara circuitului mondial.

Astfel, ea a considerat că în speța Simonei Halep lucrurile s-au mișcat mult mai repede, atât la Sports Resolutions, cât și la ITIA, fapt ce a determinat-o pe britanică să răbufnească pe rețelele de socializare la adresa acestui fenomen din tenisul mondial.

În paralel, ea a ținut să specifice în mai multe rânduri că nu are o problemă personală cu românca. Ba chiar din contră, a susținut că se bucură pentru revenirea Simonei în circuit.

Totuși, ea a ținut să sublinieze că se bucură de revenirea Simonei în circuitul mondial

„Este grozav că Simona Halep este capabilă să se pună pe picioare atât de repede. Păcat că nu se întâmplă același lucru pentru mine și pentru alți jucători care au fost exonerați și care nu sunt parte din lumea bună.

WTA are nevoie de o regulă care să stipuleze că dacă un jucător este găsit fără NICIO VINĂ SAU NEGLIJENȚĂ ar trebui să i se ofere cel puțin o protecție. Nu am primit nici măcar un e-mail de bun venit, iar asta este descurajant.

Nu cer un wild card la Miami, cer un clasament protejat. De asemenea, ea a fost suspendată timp de 9 luni, la mine s-a constatat că nu am nicio vină sau neglijență după 19 luni.

Din nou, nu am nimic cu Simona. Mă bucur că s-a întors să joace, știu că acest proces este oribil”, a scris Tara Moore pe X.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare