Urmează prăbușirea Simonei Halep? Exemplul care ar putea să o descurajeze pe jucătoarea din România

Simona Halep a revenit pe scena tenisului după ce, pe data de 5 martie, verdictul dat de TAS a fost în favoarea jucătoarei din Constanța. Astfel, în urma audierilor, pedeapsa Simonei Halep a fost redusă de la 4 ani la numai 9 luni, iar tenismena se poate întoarce pe terenul de tenis!

Însă, va atinge Halep succesul de altădată? Va mai putea câștiga turnee mari, de Grand Slam? Din nefericire, statisticile nu sunt deloc de partea Simonei. Dacă privim în urmă, la alte jucătoare de succes care au trecut printr-un incident similar, succesul acestora nu a mai fost niciodată același.

Exemplul care ar putea să o descurajeze pe Simona Halep în contextul revenirii sale pe terenul de tenis

Maria Șarapova, spre exemplu, fost lider WTA, având cinci trofee de Grand Slam în palmares a fost suspendată după ce a luat Meldonium – chiar dacă acesta fusese interzis de WADA (Agenția Mondială Antidoping), începând cu 1 ianuarie 2016. Atunci, Maria Șarapova a explicat în fața instanței că nu a știut de acest amănunt, motiv pentru care a continuat să ia Meldonium.

După acest incident, Șarapova a fost suspendată timp de 2 ani în 2016. La acea vreme, Maria Șarapova avea 29 de ani. După ce a făcut apel, sancțiunea a fost redusă la 15 luni, iar sportiva din Rusia a revenit pe teren în aprilie 2017.

Însă, Maria a urcat doar până pe locul 21 în lume și nu și-a mai trecut în palmares decât un singur trofeu, la o competiție mică – Tianjin Open, în octombrie 2017. Astfel că, în 2020, Maria Șarapova și-a anunțat retragerea din activitate.

Cronologia evenimentelor în cazul de dopaj al Simonei Halep

• 29 august 2022: Simona disputa ultimul său meci oficial în circuitul WTA, contra Dariei Snigur, în primul tur la US Open, unde pierdea surprinzător.
• 7 octombrie 2022: Simona Halep a fost informată cu privire la faptul că a fost depistată pozitiv cu roxadustat.
• 21 octombrie 2023: Simona a fost suspendată provizoriu din toate competițiile.
• 19 mai 2023: Simona Halep este acuzată de ITIA pentru a doua încălcare a regulamentului antidoping: nereguli în pașaportul biologic al sportivei.
• 28-29 iunie: Simona este audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, de la Londra.
• 12 septembrie: ITIA anunță că Simona Halep a fost suspendată 4 ani!
• 5 martie: TAS dă verdictul. Pedeapsa Simonei Halep este redusă la 9 luni.

Simona Halep era deja suspendată încă din luna octombrie a anului 2022, astfel că în momentul verdictului Agenției Internaționale de Integritate în Tenis, jucătoarea ispășise deja un an din pedeapsa primită

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare