Mesaj emoționant transmis de Volodimir Zelenski după ce Ucraina a ajuns în grupa României de la EURO 2024

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj emoționant, așa cum era de așteptat în mare măsură, prin intermediul rețelelor sociale, după ce Ucraina s-a calificat la EURO 2024, acolo unde a fost inclusă în Grupa E, alături de România, Belgia și Slovacia.

De altfel, cele două echipe naționale se vor duela chiar în prima etapă a fazei grupelor, pe data de 17 iunie, de la ora 16:00, pe „Allianz Arena” din Munchen.

Volodimir Zelenski a ținut să transmită un mesaj public după ce Ucraina s-a calificat la EURO 2024, acolo unde se va duela inclusiv cu România

Revenind la președintele Ucrainei, el a ținut să sublinieze că această performanță realizată de echipa națională de fotbal are în primul rând menirea de a le demonstra tuturor ucrainenilor că, în viziunea sa, au puterea de a trece peste orice obstacol, cu referire în mod evident la ororile generate de agresiunea neprovocată întreprinsă în continuare de Federația Rusă în țara vecină.

„Mulțumesc, băieți! Mulțumesc, echipă! Pentru emoțiile copleșitoare care au cuprins întreaga țară. Pentru victoria covârșitoare și accederea la EURO! Pentru că am dovedit încă o dată: când ucrainenilor le este greu, dar nu renunță și continuă lupta, ucrainenii câștigă inevitabil!

În vremuri în care inamicul vrea să ne distrugă, dovedim zilnic: ucrainenii sunt și vor fi! Ucraina este și va fi! Mulțumim pentru victorie! Glorie Ucrainei!”, a transmis Volodimir Zelenski prin intermediul Instagram.

Naționala țării vecine este recunoscută drept una redutabilă de către oamenii din fotbalul românesc

Naționala Ucrainei a fost considerată, încă dinaintea disputării acelor baraje din Liga Națiunilor, drept cel mai dificil posibil adversar al echipei pregătite de Edi Iordănescu, din cele patru echipe aflate pe ruta respectivă bineînțeles.

„Cred că Ucraina e cea mai periculoasă, au jucători de foarte mare calitate, în viziunea mea. Dar e clar că orice adversar vine de aici, va fi o echipă cu mare ambiție. Nu aș spune nu variante să jucăm iar cu Israel!

(n.r. despre o eventuală calificare în optimi) Asta ne dorim în mod cert, nu mergem la EURO 2024 doar ca să facem act de prezență! Gândul nostru e clar, cred că lumea s-a obișnuit cu generația asta. Tratăm lucrurile în cel mai serios mod posibil, asta ne caracterizează. Și ne place să ne luptăm de la egal la egal cu orice adversar, indiferent de numele lui.

(n.r. mesaj pentru suporteri) Să aștepte cu sănătate și bucurie Campionatul European. Putem și pot spune cu mâna pe inimă că vom da totul și că vom reprezenta țara dând ultima picătură pe teren în Germania! Ca să ne bucurăm împreună și să fim mândri că suntem români!”, a spus, de exemplu, Ianis Hagi la finalul anului trecut, potrivit prosport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare