Spaniolii, reverențe pentru Ianis Hagi după meciul cu Columbia: ”A revoluționat România”

Naționala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa similară a Columbiei, scor 2-3, marți seară, pe ”Metropolitano” din Madrid, într-o partidă de verificare.

  • Golurile ”tricolorilor” au fost marcate de Ianis Hagi (min. 84) şi Florin Tănase (min. 90+4), în timp ce pentru sud-americani au înscris Jhon Cordoba (min. 6), Jhon Arias (min. 36) şi Yasser Asprilla (min. 80).

Ianis Hagi a început meciul contra sud-americanilor de pe banca de rezerve. Cu toate acestea, din momentul introducerii sale pe teren, în minutul 56, în locul lui Valentin Mihăilă, a fost cel mai bun jucător de pe teren.

Partitura României s-a schimbat din acel moment. ”Tricolorii” au început să fie mai periculoși în ofensivă, chiar dacă acest lucru a însemnat și neglijarea defensivei la faza golului trei marcat de columbieni.

Ianis Hagi, cel mai bun jucător român în meciul cu Columbia

Totuși, pentru ceea ce trebuie să facă în teren, Ianis Hagi s-a achitat pe deplin. A fost alergat mult, a marcat un gol, a irosit alte două ocazii, plus alte momente în care și-a expus sclipitoarele pase pentru coechipieri.

Toată lumea a fost de acord că Ianis Hagi a fost cel mai bun jucător din echipa României, la meciul cu Columbia.

Chiar și jurnaliștii cotidianului ”Marca” sunt de părere că jocul României s-a schimbat radical prin introducerea jucătorului de la Alaves.

  • 2.500.000 de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform transfermarkt.de.
  • 33 de meciuri și 5 goluri a adunat Ianis Hagi în tricoul echipei naționale a României.

”Hagi a revoluționat România. Repriza a doua a început cu parada lui Moldovan la șutul lui Luis Diaz, dar cu dominarea României. Cu un mare Hagi.

După o acțiune care s-a încheiat cu șutul pe lângă poartă al lui Cordoba, câteva minute mai târziu, Hagi a făcut 3-1 și a avut ocazia de a face 3-2, dar mingea a trecut pe lângă bară. Ultimele minute au fost cu ocazii de ambele părți și un gol de la Tănase care a dus scorul la 3-2. Victorie pentru Columbia, au notat spaniolii de la Marca.

Pentru naționala României urmează o perioadă de pauză, de puțin peste două luni. Apoi, ”tricolorii” se vor reuni pentru a disputa ultimele două partide de verificare înaintea plecări către Germania, la EURO 2024.

România va înfrunta Bulgaria pe 4 iunie. Ultimul meci înaintea plecării spre EURO va fi jucat pe 8 iunie, împotriva Liechtensteinului.

  • România face parte din Grupa E la EURO 2024, acolo unde le va înfrunta pe Ucraina (17 iunie), Belgia (22 iunie) și Slovacia (26 iunie).

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare