S-a aflat și ultima adversară a României de la EURO 2024. Cu cine joacă „tricolorii” în primul meci din grupă

În cursul serii zilei de marți s-a aflat și ultima adversară a României de la EURO 2024, naționala pe care „tricolorii” o vor întâlni chiar în prima etapă din grupa E, pe 17 iunie, la ora 16:00, pe „Allianz Arena” din Munchen.

După cum se știe deja foarte bine, echipa pregătită de Edi Iordănescu a fost inclusă în urma tragerii la sorți alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea barajului de pe tura B din Liga Națiunilor.

Ucraina este ultima adversară a României în grupa E de la EURO 2024!

Acolo, joi seară, s-au disputat, într-o singură manșă, semifinalele Israel – Islanda 1-4 și Bosnia – Ucraina 1-2. Astfel, în finala barajului s-au duelat, vineri seară, Islanda și Ucraina, în Polonia, la Wroclaw.

Nordicii au deschis scorul în minutul 30 prin Albert Gudmundsson, dar ucrainenii au avut puterea, exact ca în meciul cu Bosnia, să revină în joc și să se impună pe final de partidă, grație reușitelor semnate de Viktor Tsygankov în minutul 54 și Mykhailo Mudryk în minutul 84.

Așadar, Ucraina a devenit a patra echipă din grupa României de la EURO 2024 și s-au adeverit astfel predicțiile care dădeau această echipă națională drept cea mai puternică posibilă adversară a „tricolorilor” lui Edi Iordănescu la Campionatul European din Germania, de pe acea rută din Liga Națiunilor bineînțeles.

„Ucraina are jucători excepționali, jucători care evoluează în campionate puternice ale Europei. Cred că Ucraina este favorită, chiar dacă mi-aș dori să întâlnim Islanda. În acest moment, cred că Ucraina are cea mai puternică generație din istoria ei, cu jucători care sunt lideri la echipele de club”, a spus, de exemplu, Dan Alexa, potrivit prosport.ro.

Iar analiza sa pare mai mult decât plauzibilă, în contextul în care naționala Ucrainei dispune în prezent de fotbaliști de la echipe importante din Premier League, cum ar fi Mudryk de la Chelsea, Zinchenko de la Arsenal sau Mykolenko de la Everton.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare