Marius Șumudică a plecat de la Gaziantep, dar își asumă meritul pentru victoria echipei contra lui Beșiktaș! Ce a declarat antrenorul român

Marius Șumudică s-a despărțit recent de Gaziantep, formație ce evoluează în prima ligă a fotbalului din Turcia. Ulterior plecării sale, echipa a obținut o victorie mare, contra lui Beșiktaș, club uriaș din Istanbul, cu scorul de 2-0. Fotbaliștii români Deian Sorescu și Denis Drăguș au marcat pentru Gaziantep FK.

Antrenorul român a vorbit, a doua zi după partidă, despre performanța reușită de Gaziantep, cu ajutorul jucătorilor români din lot. Marius Șumudică a considerat că victoria cu Beșiktaș i se datorează și lui, într-o bună măsură.

Marius Șumudică, erou la Gaziantep după plecare?

Marius Șumudică și-a felicitat foștii elevi pentru prestația din meciul cu Beșiktaș, una dintre formațiile de top ale fotbalului din Turcia. A afirmat că jucătorii aduși de el au evoluat foarte bine, având cuvinte de laudă pentru Denis Drăguș și Deian Sorescu, marcatorii din duelul cu Beșiktaș, cât și pentru Alexandru Maxim.

În continuare, tehnicianul de 53 de ani a oferit detalii despre calitățile lui Sorescu, fost fotbalist la Dinamo. Șumudică a vorbit despre modul în care îl folosea pe acesta în teren, la final menționând faptul că Gaziantep are o șansă importantă de a se salva de la retrogradare.

„M-am bucurat foarte mult pentru victoria Gaziantepului, antrenorul venise de două-trei zile. M-am bucurat că a fost obținută pe un schelet de 80% jucători aduși de mine. Drăguș crește frumos, 24 de ani. Maxim a jucat foarte bine, experiență mare. Sorescu e un jucător polivalent și l-am folosit ori stânga, ori dreapta, și are simțul de a apărea în careu și de a marca. Plus alti câțiva jucători aduși de mine. Mă bucur enorm, au șanse mari să se salveze”, a declarat Marius Șumudică, potrivit digisport.ro.

  • Selcuk Inan (39 de ani), fostul internațional turc, este cel care l-a înlocuit pe Marius Șumudică la Gaziantep.

Șumudică, prezent la Rapid – FCSB, derby-ul de pe Arena Națională

Marius Șumudică a revenit la timp în România, după despărțirea de Gaziantep. Antrenorul a asistat la derby-ul incendiar dintre Rapid și FCSB, încheiat cu victoria giuleștenilor, scor 4-0. Paul Iacob, Ermal Krasniqi și Albion Rrahmani (2) au marcat pentru trupa antrenată de Cristiano Bergodi.

Înaintea meciului, Șumudică a oferit declarații, menționând atașamentul său față de clubul din Giulești: „Am bilet în lojă, la derby. Vin să-mi văd echipa pe care o iubesc, cu care am crescut de mic, asta e. Sunt rapidist, nu neg niciodată lucrul ăsta.

E un spectacol fotbalistic, trebuie să fie vizionat de foarte multă lume. Probabil, FCSB are un avantaj pentru că joacă pe Arena Națională o dată la două săptămâni”, a spus Marius Șumudică, la sosirea în țară.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare