Marele șoc pe care l-a avut Simona Halep în timpul procesului de la TAS: „A venit fratele meu și mi-a spus, efectiv nu am mai putut spune nimic”

Marele șoc avut de Simona Halep în timpul procesului de dopaj de la TAS a fost dezvăluit chiar de către jucătoarea de tenis în vârstă de 32 de ani, care, după cum se știe deja foarte bine, a avut parte de o reducere a suspendării în această speță, de la patru ani la nouă luni.

Motivul pentru care pedeapsa inițială, dictată de ITIA (Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis), a fost atât de aspră a fost reprezentat de faptul că, pe lângă acea contaminare cu roxadustat, au fost semnalate și nereguli destul de mari în legătură cu pașaportul biologic al fostului lider WTA.

Simona Halep a avut parte de „șocul vieții ei” în timpul audierilor de la TAS

Aici s-a ajuns, cel mai probabil, din cauza faptului că proba respectivă de sânge a fost analizată în mod eronat de către expertul angajat în acest sens de ITIA, dar se pare că a mai existat un aspect care a influențat într-o anumită măsură rezultatele respective.

Simona Halep a dezvăluit că și-a dat seama exact în timp ce procesul de la TAS se afla în desfășurare, că proba de sânge de la care au pornit toate problemele a fost ținută în condiții care nu au respectat protocolul anti-doping, iar acest lucru s-a petrecut chiar la laboratorul din București, acolo unde a fost analizată inițial proba respectivă.

„Pedeapsa a fost atât de mare pentru că a apărut proba de sânge, care a fost ceva foarte șocant. După șase-șapte luni au spus că sângele meu e în neregulă, când toate testele mele au fost negative. Niciodată n-a fost găsită nici o substanță negativă în corpul meu sau să fi fost ceva pozitiv.

A fost atât de șocant când a venit treaba aceasta cu sângele încât nici nu am realizat documentele, doar vorbeam cu avocații. Nu mă uitam pe documente de unde au venit cu sunt. Pentru mine a fost șocant că se întâmplă ceva cu sângele când totul este normal. Și acum să povestesc de unde a venit treaba cu sângele.

La Lausanne, eram în sală, în timpul procesului, și erau foarte multe ecrane mari în mijloc și erau în fața mea. Fratele meu era la două scaune de mine și avocații lângă mine. Apare documentul, nu am realizat, eram cu emoții, cu tot ce se întâmplă acolo și fratele meu vine și îmi spune -tu vezi că scrie în română?-, când m-am uitat pe ecran era steagul României, iar în dreapta scria București, România”, a spus Simona Halep joi seară, la Antena 3 CNN.

Laboratorul de la București care a analizat inițial proba sa de sânge nu a respectat protocolul existent în acest sens

În mod evident, șocul a fost unul uriaș pentru sportiva din Constanța în acele momente, după cum chiar ea a explicat cu aceeași ocazie:

„Atunci am avut un moment în care efectiv nu am mai putut spune nimic și nu înțelegeam cum e posibil ca eu să fiu judecată patru ani de zile pe un document venit din România. Pentru mine a fost atunci un șoc inexplicabil. A fost cel mai mare șoc din viața mea. Să știu că proba din București, când eu stau la 10 minute de laborator, a fost testată neținând cont de regulile pe care trebuie să le respecte. Au fost două ore și ceva în care sângele meu a stat la temperatură greșită.

Chiar și așa proba mea de sânge a fost în valori normale și nu a indicat nici o urmă de dopaj în sânge. Și Tribunalul a fost surprins, mai ales că eram în același oraș, la 10 minute de laborator, iar eu mi-am exprimat și acolo dezamăgirea că o carieră de 25 de ani poate fi distrusă prin neglijență, prin rea-voință sau pur și simplu nu respecți persoana pe care o testezi”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare