Incredibil! Simona Halep nu scapă de scandalul de dopaj! Motivul pentru care nu a primit wild-card la Roland Garros a fost dezvăluit de directorul turneului

Simona Halep nu a scăpat încă, și probabil că nici nu va scăpa vreodată, de eticheta care i-a fost pusă la nivel internațional în urma scandalului de dopaj în care a fost implicată.

Cel puțin așa reiese din explicațiile organizatorilor turneului de la Roland Garros, oferite în contextul în care jucătoarea de tenis din Constanța nu a primit un wild-card pentru ediția din acest an.

Directorul turneului de Grand Slam de la Roland Garros a dezvăluit motivele pentru care Simona Halep nu a primit un wild-card la ediția din acest an

Amelie Mauresmo, fosta jucătoare din Franța, în prezent în rol de director al acestui Grand Slam, a dezvăluit motivele pentru care s-a luat această decizie.

În primul rând, ea a spus că Simona Halep nu a fost exonerată definitiv de vină în acel scandal de dopaj în urma verdictului favorabil primit de la TAS, pentru că, forul de la Lausanne nu a anulat în totalitate soluția inițială furnizată de ITIA, care a dictat patru ani de suspendare, ci doar a redus acea sancțiune la nouă luni, ceea ce înseamnă că sportiva din România nu poate fi considerată în totalitate nevinovată, ci se consideră că are totuși și ea o parte de vină din moment ce s-a găsit în organismul ei acea substanță interzisă, roxadustat, chiar dacă s-a lămurit că nu a fost vorba despre vreo intenție în acest sens.

Pe de altă parte, Mauresmo a mai scos în evidență și faptul că, în mod tradițional, s-a ales ca și în acest an acele wild-card-uri să le fie acordate mai degrabă jucătoarelor din Franța.

„Dacă Simona ar fi fost exonerată în apelul ei de la tribunalul sportiv, poate că am fi luat o altă decizie. Astăzi, ea nu a fost exonerată de pedeapsă.

Am simțit să favorizăm alte jucătoare și sportive din Franța, unele mai tinere, mai degrabă decât Simona, având în vedere tot ce s-a întâmplat.

Mai era și Caroline Wozniacki, care făcuse o cerere. Acestea sunt alegeri foarte grele de făcut. Știm că provocăm dezamăgire și întotdeauna este dificil”, a spus Amelie Mauresmo, citată de Eurosport.

Românca se aștepta oricum în principiu la un astfel de deznodământ

În legătură cu al doilea motiv exprimat de directorul turneului de la Roland Garros, Simona Halep s-a exprimat încă dinainte de a primi un răspuns referitor la acordarea wild-card-ului, iar fostul lider al clasamentului WTA se aștepta în mare parte la un astfel de deznodământ, tocmai pentru că știa că la această competiție se obișnuiește să fie invitate mai degrabă jucătoarele autohtone.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare