Ce este „legea Simona Halep” pe care marele Boris Becker o vrea adoptată în tenisul mondial. Presiune pe WTA!

Simona Halep a revenit în competiţiile oficiale în luna martie 2024, după o absenţă de un an şi jumătate, cauzată de suspendarea din scandalul de doping. Până la urmă, TAS a redus la 9 luni suspendarea de 4 ani pe care o dictase, iniţial, ITIA.

Chiar şi aşa, cariera româncei nu a revenit încă pe traiectoria la care spera sportiva de 32 de ani. Este posibil ca revenirea ei să fie sinonimă şi cu schimbarea regulilor în tenis, prin apariţia „Lex Halep”.

Boris Becker cere „legea Simona Halep”

Boris Becker (56 de ani), fost lider mondial în circuitul ATP, crede că WTA ar trebui să se gândească la o „lege Halep”, care să vină în ajutorul jucătorilor suspendaţi pe nedrept în diverse scandaluri de doping.

Cere ca WTA să înghețe clasamentul în momentul în care apar astfel de situații până la apariția unui verdict definitiv. Dacă ar fi existat o astfel de lege, Halep s-ar fi clasat pe locul 7 în momentul revenirii pe teren. În acest moment, Simona ocupă locul 1139 și nu poate participa la turneele importante.

Un astfel de scenariu ar fi ajutat-o pe Simona Halep să participe la Roland Garros 2024 şi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. „Lex Halep” ar putea ajuta mulţi sportivi.

„Cei de la WTA mi-au spus că lucrează la schimbarea regulilor. Cred că WTA trebuie să instaureze o lege numită , pentru că nu se poate să fie tratată astfel.

La Wimbledon la fel, acum vin Jocurile Olimpice care se joacă tot pe zgură, e un superstar în România și nu numai. Iei oportunitățile aceste sportive, ceea ce este nedrept. Cred că autoritățile din tenis trebuie să-și dea seama de asta și să-i ofere o șansă corectă de reveni”, a spus Boris Becker, conform iamsport.

Şi tatăl lui Wozniacki face scandal

Piotr Wozniacki, tatăl danezei, a criticat dur WTA și pe organizatorii Roland Garros 2024 pentru „lipsa de respect” pe care au arătat-o față de fiica lui.

„Mă uit la fiica mea și văd femeia căreia i se spunea cândva ‘Sunshine’. O văd cum s-a întors la tenis cu un zâmbet larg pe față. Și după ce s-a întors, s-a confruntat cu o realitate cenușie care a fost de nesuportat.

De ce s-a lovit? Ei bine, pentru că este femeie! Da, este femeie, a născut copii, a întemeiat o familie și e tratată cu lipsă de respect pentru asta! Încerc să mă calmez.

La Roma s-a întâmplat la fel, au fost 8 wildcard-uri, toate au fost date italiencelor. Înțeleg că vor să promoveze sportivele lor, dar cum să le inviți să joace pe aceste fete care nici măcar nu ar trebui să se gândească să joace într-un așa eveniment?”, a spus Piotr pentru sport.pl, preluat de Eurosport Romania.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare