Ex-jucătoarea de tenis Barbara Schett a explicat de ce Simona Halep a fost ignorată de organizatorii de la Roland Garros 2024

Situaţia Simonei Halep a provocat opinii diverse şi „aprinse” printre specialiştii din tenisul mondial. Organizatorii de la Roland Garros 2024 au ignorat-o pe româncă. Nu i-au oferit un wild-card pentru Grand Slam-ul pe zgură.

Barbara Schett, fostă mare jucătoare de tenis, acum expert Eurosport, a precizat că Simona Halep va avea nevoie de cel puțin tot atâta timp cât a stat departe de tenis (un an și aproape șapte luni) pentru a reveni la forma care a consacrat-o.

Austriaca spune că tenisul are nevoie de jucătoarele din România

Barbara Schett are o explicaţie privind motivul pentru care Simona Halep n-a fost primită la Roland Garros 2024.

Știm cu toții că French Open distribuie wild carduri doar propriilor jucători. În aceeași situație este și Dominic Thiem. El spera să primească unul, dar asta este politica la Openul Franței. Nu are absolut nimic de-a face cu scandalul de dopaj.

Evident, este mare păcat pentru ea, pentru că i-ar fi plăcut să joace. A avut atât de mult succes la Paris și beneficiază de atât de mult sprijin al fanilor. Dar, din punct de vedere fizic nici ea nu este la 100%.

Nu sunt sigură că s-a antrenat prea mult cât a fost pe tușă. Evident că a pierdut o grămadă de energie în acele procese și în tot ceea ce a făcut pentru a reduce acea pedeapsă.

Cred că este încă suficient de tânără, dar dacă ești pe tușă un an și jumătate îți trebuie aproape încă pe atâta pentru a putea reveni acolo unde ți-e locul.

Cred că este o atletă fenomenală și atunci când a atins nivelul superior al jocului a avut atât de puține erori neforțate. Poate juca și agresiv”, a spus Barbara Schett pentru hotnews.ro.

Ce este Lex Halep

Cariera româncei nu a revenit încă pe traiectoria la care spera sportiva de 32 de ani. Este posibil ca revenirea ei să fie sinonimă şi cu schimbarea regulilor în tenis, prin apariţia „Lex Halep”.

Boris Becker (56 de ani), fost lider mondial în circuitul ATP, crede că WTA ar trebui să se gândească la o „lege Halep”, care să vină în ajutorul jucătorilor suspendaţi pe nedrept în diverse scandaluri de doping.

Cere ca WTA să înghețe clasamentul în momentul în care apar astfel de situații până la apariția unui verdict definitiv. Dacă ar fi existat o astfel de lege, Halep s-ar fi clasat pe locul 7 în momentul revenirii pe teren. În acest moment, Simona ocupă locul 1139 și nu poate participa la turneele importante.

Un astfel de scenariu ar fi ajutat-o pe Simona Halep să participe la Roland Garros 2024 şi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. „Lex Halep” ar putea ajuta mulţi sportivi.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare