Gabriela Ruse face senzație la turneul de la care s-a retras Simona Halep! Victorie de prestigiu în fața unei adversare cu nume și calificare în semifinale

Gabriela Ruse s-a calificat în semifinalele turneului „Trophee Clarins” de la Paris, competiția care a consemnat un abandon al Simonei Halep încă din primul tur.

Jucătoarea de tenis în vârstă de 26 de ani, aflată în prezent pe locul 148 în clasamentul WTA, a învins-o în sferturile de finală pe franțuzoaica Alize Cornet, una dintre sportivele cele mai cunoscute din acest moment la nivel internațional, ajunsă însă la vârsta de 34 de ani și aflată în acest moment doar pe locul 99 în lume.

Gabriela Ruse, în semifinale la „Trophee Clarins” 2024, turneul la care Simona Halep a fost nevoită să abandoneze încă din prima manșă

Maniera în care românca a reușit să se impună a fost una foarte clară, scor 6-1, 6-2. Partida a fost întreruptă la un moment dat în primul set din cauza precipitațiilor și s-a terminat după o oră și 21 de minute de timp efectiv de joc. În penultimul act al acestui turneu, Gabriela Ruse se va duela cu Emma Navarro, jucătoarea în vârstă de 22 de ani din Statele Unite ale Americii, situată în prezent pe locul 22 în clasamentul WTA.

România a mai fost reprezentată la această ediție a turneului „Trophee Clarins” și de Simona Halep, care însă a fost nevoită să abandoneze încă din primul tur din cauza unei accidentări la genunchiul stâng, moment care a generat destul de multe semne de întrebare referitoare la capacitatea fostului lider mondial de a reveni în elita tenisului feminin după scandalul de dopaj.

„Ea nu mai reprezintă o jucătoare periculoasă să treacă peste fetele astea mai bunicele. Aici e principala ei armă. La Miami a acuzat probleme la umăr pe care, ulterior, le-a rezolvat, dar acum a venit genunchiul. Din câte cred eu genunchiul a venit după începerea colaborării cu Carlos sau în acea perioadă. Atunci a început să o supere. Eu nu mă așteptam nici la umăr, nici la genunchi. Cu atât mai mult la genunchi. Picioarele sunt arma ei și accidentarea se simte imediat.

În anii în care au trecut ea nu s-a antrenat. E destul de greu să te antrenezi când te lupți cu gândurile astea, cu procesele, acuzele. E greu să ai energie. La tenis, e ca la masă. Dacă nu te duci flămând nu ai poftă de mâncare. Trebuie să fii liniștit. Cum te duci tu când știi că poate patru ani nu joci? E greu. Trebuia să aibă liniște… Dacă ea știa că poate doi ani nu are voie să joace… Dar ea nu știa câți ani urmează. Nu s-a antrenat, cu siguranță!”, a spus despre acest subiect Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep, potrivit sport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare