Veste dezastruoasă pentru Simona Halep. Fostul antrenor a dezvăluit că sportiva a fost trădată de arma ei principală

Simona Halep a abandonat în setul secund al meciului cu Kessler McCartney, din turul 1 de la Trophy Clarins 2024. Fostul nr.1 WTA a acuzat anumite dureri în zona genunchiului stâng.

Specialiştii în tenis se tem că românca nu mai poate face faţă la un nivel înalt, din cauza că organismul ei întâmpină probleme cu reacomodarea la efort, în urma pauzei de un an şi jumătate de la meciurile oficiale, cauzată de suspendarea din scandalul de doping.

Firicel Tomai, despre accidentarea Simonei

Firicel Tomai a afirmat că picioarele sunt punctul forte al Simonei Halep și că accidentarea sportivei la genunchi va cântări greu în revenirea ei la cea mai înaltă formă.

„Ea nu mai reprezintă o jucătoare periculoasă să treacă peste fetele astea mai bunicele. Aici e principala ei armă. La Miami a acuzat probleme la umăr pe care, ulterior, le-a rezolvat, dar acum a venit genunchiul. Din câte cred eu genunchiul a venit după începerea colaborării cu Carlos sau în acea perioadă. Atunci a început să o supere. Eu nu mă așteptam nici la umăr, nici la genunchi. Cu atât mai mult la genunchi. Picioarele sunt arma ei și accidentarea se simte imediat.

În anii în care au trecut ea nu s-a antrenat. E destul de greu să te antrenezi când te lupți cu gândurile astea, cu procesele, acuzele. E greu să ai energie. La tenis, e ca la masă. Dacă nu te duci flămând nu ai poftă de mâncare. Trebuie să fii liniștit. Cum te duci tu când știi că poate patru ani nu joci? E greu. Trebuia să aibă liniște… Dacă ea știa că poate doi ani nu are voie să joace… Dar ea nu știa câți ani urmează. Nu s-a antrenat, cu siguranță!”, a spus Firicel Tomai, primul antrenor al româncei, pentru sport.ro.

Jucătoarea noastră, mărturisiri emoţionante

Simona Halep a vorbit din nou despre suspendarea de patru ani care i-a fost dată de ITIA inițial, pe care TAS a redus-o la 9 luni. Sportiva le-a spus americanilor cum ar vrea să se retragă din tenis.

”Nu mi-a venit să cred că am primit o suspendare de 4 ani. De aceea am continuat să mă antrenez, pentru că n-am vrut să mă retrag în aceste condiții, vreau să mă retrag de pe teren”, a spus Simona Halep, potrivit Tennis.com, continuând:

„Cunoșteam regulile și faptul că jucătorii sunt mereu responsabili pentru ce se întâmplă. Dar nu am luat nimic. A fost doar un supliment contaminat, care contaminare a fost cauzată de o greșeală produsă în fabrică. Nu a fost nimic intenționat. Pentru că am plătit asta, am suferit, cu siguranță, dar a fost o greșeală”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare