EXCLUSIV | Octavian Morariu a desfiinţat salopetele oribile cu care COSR îi îmbracă pe sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Vestimentaţia cu care COSR intenţionează să-i îmbrace pe sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a stârnit dezbateri aprinse inclusiv printre membrii Comitetului Executiv ai forului.

Reamintim, într-o ședință desfășurată recent la Izvorani, şefii sportului românesc au asistat la o sesiune de prezentare cu circuit închis a setului de echipament. Surpriză însă! Ţinutele au născut mari controverse interne legate de estetica ridicolă și de materialele folosite.

Într-o fotografie obținută în exclusivitate de Sportpesurse.ro şi publicată în materialul de AICI, se poate observa o colecție pe diferite nuanțe de galben, mai intens sau mai pal, cu modele de pantaloni, fuste și geci, plus sandale încălțate peste ciorapi.

Ţinutele, comparate cu salopetele pentru nepalezi

”Jalnic! Niște salopete de șantier. Zici că erau niște nepalezi care căutau o pâine prin România”, a comentat un martor ocular la festivitate. Echipamentul, în valoare de circa 100.000 euro, ar fi fost achitat de firma Dedeman, sponsorul principal al COSR.

Vestimentaţia a fost produsă la fabrica Pandora din Focșani. Compania vrânceană, cu 1.200 de salariați, se află pe lista de furnizori și pentru Hugo Boss sau Fast Retailing (Uniqlo).

Echipamentul ar urma să fie prezentat în circa o lună de zile, după ce se va definitiva lista sportivilor români calificați la JO. Design-ul uniformelor i-ar aparține celor de la Brandient, compania care, în parteneriat cu COSR, a lansat la sfârșitul anului trecut și noul logo al Comitetului Olimpic. Identitatea vizuală a TEAM România are elemente preluate din ia românească din Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși.

Octavian Morariu: „Sunt gusturile fiecăruia, dar mie nu-mi plac”

Octavian Morariu, membru în Comitetul Executiv al COSR, a reacţionat, pentru Sportpesurse.ro, după ce a citit articolul şi a văzut în premieră vestimentaţia sportivilor.

„Eu nu cunosc niciun detaliu, le descopăr şi eu din presă. Îi las pe dânşii, pe cei care conduc acum COSR, să decidă asupra lor, dacă aşa au hotărât ei… Eu nu sunt în ţară, mi-a trimis şi mie cineva articolul cu doamna Budeanu.

Mie, personal, nu-mi plac. Ce să vă spun altceva? Nu-mi plac. Dacă le-aş schimba? Îi las pe ei să decidă, că sunt băieţi mari. Nu cunosc niciun detaliu despre cine, cum le-a făcut, dacă s-a cheltuit ceva. Habar n-am.

Sunt gusturile fiecăruia, dar mie nu-mi plac. Le-am văzut şi eu pentru prima dată în articol, nu ştiu cât s-a cheltuit… dar, repet, mie nu-mi plac!”, a declarat Octavian Morariu pentru Sportpesurse.ro.

Cum explică Mihai Covaliu ţinutele controversate

Președintele COSR susține că mai pot exista modificări aduse uniformelor însă, din sursele noastre, producția este aproape finalizată. În acest context, insistenta lui Mihai Covaliu de a ne transmite că nu a fost o prezentare oficială, ci una preliminară, nu are absolut niciun sens. Echipamentele nu mai pot fi schimbate:

“Aceasta nu a fost o prezentare oficială, ci una preliminară în faţa Comitetului Executiv al COSR. Prezentarea oficială a echipamentului va avea loc la o dată pe care urmează s-o anunţăm. Noi acum facem doar paşii normali, iar lucrurile le vom anunţa oficial când totul va fi gata. Procedura este în lucru, iar aceste ţinute urmează să fie prezentate şi oficial.

La acţiunea care a avut loc, au fost prezentate pentru a fi date în lucru. Sigur, la ţinutele finale pot apărea mici modificări, de genul… poate că pantalonul e mai larg şi s-ar putea face mai slim…Lucrurile sunt în derulare, nu este gata această colecţie.

(n.r. – Cine s-a ocupat de design?) Este o colaborare între mai multe entităţi, e un proiect în derulare. Logo-ul comercial al COSR, care a fost deja lansat, va sta la baza acestei colecţii. Vor fi elemente care se vor regăsi în proiect”.

Dana Budeanu, comparaţie cu puii de Crevedia

Designer-ul Dana Budeanu a comentat pentru sportpesurse.ro echipamentul neobișnuit pregătit de COSR pentru JO de la Paris 2024.

”Acestea sunt costumele sportivilor români care participă la Jocurile Olimpice de la Paris! Nu, nu e caterincă! După o viață de muncă, fără copilărie, fără nopți și fără zile, ROMÂNIA îi trimite la Paris ca pe niște măscărici! Desculți, în sandale de turist cu borsete și-n ciorapi, sportivii pleacă în niște mușamale luate de pe tarabă!”, a spus Dana Budeanu.

Și a continuat: ”Ce e, mă, cu voi, mă? Le făceam eu MOCA, mă! 150 de mii de euro și ăia plătiți de Dedeman pentru asemenea orori? Au venit treningurile cu autocaru’ din Turcia în ’90? Cum este posibil, măi, neterminaților, mă? Zici că-s de căpătat și s-au îmbrăcat de la vecinii cu frați mai mari! Cine a putut crea așa mizerii? Zici că suntem la prezentarea noului lot de pui de la Crevedia!”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare