FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi

Într-o ședință desfășurată recent la Izvorani, conducerea COSR a asistat la o sesiune de prezentare cu circuit închis a setului de echipament pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Modelele au iscat deja mari controverse interne legate de estetica ridicolă și de materialele folosite

COSR ”lovește” din nou cu echipamentul pentru Olimpiadă

Tema echipamentului asigurat de COSR pentru lotul olimpic revine în forță pe agenda publică după 8 ani. Cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Rio 2016, un scandal uriaș a izbucnit din cauza faptului că sportivii au ajuns să folosească în Brazilia un echipament contrafăcut. Episodul a condus la demisia șefului COSR din acel moment, Alin Petrache. Acum, cu mai puțin de două luni înainte de startul JO Paris 2024, ținuta oficială a României ajunge într-un alt vârtej. Asta după ce setul pregătit pentru evenimentul din Franța a fost deja validat de COSR. Iar sesiunea lui de prezentare a produs în fața membrilor CEx imagini cu o îmbrăcăminte de prezentare mai degrabă amuzantă.

Așa vor arăta sportivii români la JO Paris 2024

Salopete de șantier! Zici că erau niște nepalezi!”

Într-o fotografie obținută în exclusivitate de sportpesurse.ro apare un șir de foști ori actuali sportivi sau antrenori, invitați recent la centrul de la Izvorani spre a proba echipamentul acontat pentru Paris. E o colecție pe diferite nuanțe de galben, mai intens sau mai pal, cu modele de pantaloni, fuste și geci, plus sandale încălțate peste ciorapi.

”Jalnic! Niște salopete de șantier. Zici că erau niște nepalezi care căutau o pâine prin România”, a comentat un martor ocular la festivitate. Echipamentul, în valoare de circa 100.000 euro, ar fi fost achitat de firma Dedeman, sponsorul principal al COSR.

Costume produse la fabrica Pandora din Focșani

Ținuta oficială cu care delegația României va urma să se legitimeze la Olimpiadă a fost produsă la fabrica Pandora din Focșani. Compania vrânceană, cu 1.200 de salariați, se află pe lista de furnizori și pentru Hugo Boss sau Fast Retailing (Uniqlo).

Detaliile din poza de prezentare a echipamentului olimpic pentru JO Paris 2024 arată elemente ridicole din modelele acceptate de COSR

Reprezentanți ai Pandora au fost prezenți și la evenimentul de la Izvorani. Acționarul companiei, Dorel Simiz, a refuzat să facă orice comentarii pe tema echipamentului: ”Nu vă pot da niciun fel de detalii. Îmi pare rău! După ce COSR va lansa în mod oficial ținuta respectivă, voi putea avea și eu un punct de vedere”.

Design propus de compania Brandient

Echipamentul ar urma să fie prezentat în circa o lună de zile, după ce se va definitiva lista sportivilor români calificați la JO. Design-ul uniformelor i-ar aparține celor de la Brandient, compania care, în parteneriat cu COSR, a lansat la sfârșitul anului trecut și noul logo al Comitetului Olimpic. Identitatea vizuală a TEAM România are elemente preluate din ia românească din Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși.

La prezentarea siglei, realizată în noiembrie 2023, Aneta Bogdan, co-fondator Brandient, a anunțat că întreaga campanie cu COSR, care cuprinde și pachetul de echipament, a făcut-o cu titlu pro-bono. Informații deținute însă de sportpesurse.ro arată că COSR ar fi făcut, totuși, plăți directe către Brandient pentru aceste servicii!

Prezentarea noului lot de pui de la Crevedia”

Designer-ul Dana Budeanu a comentat pentru sportpesurse.ro echipamentul neobișnuit pregătit de COSR pentru JO.

Dana Budeanu taxează ținuta pregătită de COSR pentru Paris. Sursă Foto: Instagram

”Acestea sunt costumele sportivilor români care participă la Jocurile Olimpice de la Paris! Nu, nu e caterincă! După o viață de muncă, fără copilărie, fără nopți și fără zile, ROMÂNIA îi trimite la Paris ca pe niște măscărici! Desculți, în sandale de turist cu borsete și-n ciorapi, sportivii pleacă în niște mușamale luate de pe tarabă!”, a spus Dana Budeanu.

Și a continuat: ”Ce e, mă, cu voi, mă? Le făceam eu MOCA, mă! 150 de mii de euro și ăia plătiți de Dedeman pentru asemenea orori? Au venit treningurile cu autocaru’ din Turcia în ’90? Cum este posibil, măi, neterminaților, mă? Zici că-s de căpătat și s-au îmbrăcat de la vecinii cu frați mai mari! Cine a putut crea așa mizerii? Zici că suntem la prezentarea noului lot de pui de la Crevedia!”.

Mihai Covaliu se eschivează și de această dată!

L-am contactat telefonic si pe Mihai Covaliu, care s-a eschivat politicos atunci când l-am întrebat cât a costat sigla făcută de Aneta Bogdan pentru COSR, ori cum a ajuns Pandora, firma din Focșani, să producă echipamentele cu care echipa României se va prezenta la Jocurile Olimpice. Am încercat să insistăm însă, ca de fiecare dată, nu am primit absolut niciun răspuns clar, ci doar o promisiune că va clarifica. Când anume, numai Dumnezeu știe.

De asemenea, președintele COSR susține că mai pot exista modificări aduse uniformelor însă, din sursele noastre, producția este aproape finalizată. În acest context, insistenta lui Mihai Covaliu de a ne transmite că nu a fost o prezentare oficială, ci una preliminară, nu are absolut niciun sens. Echipamentele nu mai pot fi schimbate:

“Aceasta nu a fost o prezentare oficială, ci una preliminară în faţa Comitetului Executiv al COSR. Prezentarea oficială a echipamentului va avea loc la o dată pe care urmează s-o anunţăm. Noi acum facem doar paşii normali, iar lucrurile le vom anunţa oficial când totul va fi gata. Procedura este în lucru, iar aceste ţinute urmează să fie prezentate şi oficial.

La acţiunea care a avut loc, au fost prezentate pentru a fi date în lucru. Sigur, la ţinutele finale pot apărea mici modificări, de genul… poate că pantalonul e mai larg şi s-ar putea face mai slim…Lucrurile sunt în derulare, nu este gata această colecţie.

(n.r. – Cine s-a ocupat de design?) Este o colaborare între mai multe entităţi, e un proiect în derulare. Logo-ul comercial al COSR, care a fost deja lansat, va sta la baza acestei colecţii. Vor fi elemente care se vor regăsi în proiect.”

26 iulie e data la care vor începe Jocurile Olimpice de la Paris

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare