EXCLUSIV Episod incredibil trăit de Lupescu la CM 1994: ”Mi s-a blocat tot corpul. Am vomitat pe autostradă”

Ionuț Lupescu dezvăluie momente necunoscute până acum derulate la CM 1994 din SUA în urmă cu 30 de ani. Orele trăite după succesul grozav cu Columbia au fost unele dramatice pentru ”Kaiser”

Lupescu epuizat la CM 1994

Au trecut 30 de ani de la Mondialul fantastic realizat de Generația de Aur în SUA, dar poveștile din spatele cortinei sunt inepuizabile. Într-un interviu exclusiv pentru sportpesurse.ro, integral AICI, Ionuț Lupescu, unul dintre eroii din America, rememorează episoade incredibile trăite în jurul partidei cu Columbia. A fost meciul de debut al ”tricolorilor” la turneul final, victorie cu 3-1. Succesul a însemnat însă și un pachet teribil de epuizare și suferință din partea jucătorilor. ”Am slăbit atunci vreo patru kilograme din cauza căldurii infernale”, a punctat Lupescu despre partida disputată la Pasadena, pe o căldură de aproape 50 de grade!

Salvat de Bivolaru: ”Mi-a dat o ciocolată”

Pentru Ionuț, meciul cu sud-americanii nu s-a terminat însă după ultimul fluier al ”centralului”. Asta pentru că a nimerit la testarea antidoping, iar procedura a declanșat situații neașteptate.

”Am rezolvat cazul abia după vreo trei ore, în care consumasem numai Gatorade. Eram și foarte slăbit, obosit. La un moment dat, m-a luat cu frisoane. Pur și simplu mi s-a blocat tot corpul cu o furtună de cârcei. Aproape că nu puteam să mă mai mișc. Mi-a dat Cristi Bivolaru niște ciocolată să mă detensioneze. M-am speriat îngrozitor. Apoi, când am plecat spre hotel, mi s-a făcut iar rău pe drum. Am vomitat pe autostradă”, a povestit ”Kaiserul”.

”În SUA ne-au lipsit foarte mult Lăcătuș și Sabău. Ne-ar fi putut ajuta foarte mult pe întreg traseul turneului final. Poate mai ales în partida aceea blestemată cu Suedia!”, Ionuț Lupescu

Acasă, la Snagov, Lupescu rememorează episoade spectaculoase petrecute la CM 1994

Colegii la party, ”Kaiserul” la cină cu șeful lui Leverkusen

A dus mai departe amintirile: ”Când am ajuns la hotel, băieții erau deja la o mică petrecere, dar pe mine m-a sunat Reiner Calmund, președintele lui Leverkusen, să mă invite la cină. Găsise un restaurant bun în Newport. Îi promisesem că vom merge să mâncăm împreună într-o seară pe durata Mondialului. De aceea, am profitat de acele ore libere pentru un moment mai liniștit după ce traversasem câteva ore groaznice în urma jocului cu Columbia”.

Momentul durerii tricolore la CM 1994: Belo ratează penalty-ul decisiv cu Suedia, Lupescu fusese unul care reușise să marcheze înainte de la 11 metri. Credit line: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

A făcut apoi referire și la emoția partidei din sferturile de finală cu Suedia, pierdută la loviturile de departajare. Lupescu a fost unul dintre cei care au marcat de la punctul cu var în seria fatală care ne-a blocat accesul spre o semifinală istorică împotriva Braziliei.

”Eu nu prea am avut niciodată emoții la loviturile de la 11 metri, chiar dacă alții mai sunt tentați să spună că-i doare un picior. Mi-am asumat întotdeauna penalty-urile. Ciudat e că, la antrenamentul dinainte de Suedia, am exersat, iar Belo și Petrescu au fost singurii care au marcat șase din șase. Tocmai ei au ratat apoi șuturile decisive! Pe Belo l-am împins eu de la spate să se ducă să tragă, că nu prea voia. Adevărul e însă că am fost niște proști atunci! Ne-a dat Dumnezeu trei momente de victorie și nu le-am fructificat: am întors de la 0-1 la 2-1, Schwarz a luat roșu, Mild a ratat primul la 11 metri. Parcă n-am vrut să batem!”, a comentat Lupescu.

  • 74 de selecții la echipa națională a adunat Ionuț Lupescu: a înscris de șase ori pentru ”tricolori”

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare