EXCLUSIV Lupescu îi taxează pe Nicolae Badea și Burleanu: ”Au ajuns oameni în pușcărie. Își urmărește doar propria agendă”

Ionuț Lupescu îl consideră vinovat pe Badea, fostul președinte al lui Dinamo, că stadionul din Ștefan cel Mare nu e încă ridicat. Iar despre șeful FRF, Răzvan Burleanu, e convins că are ca prioritate campania pentru a ajunge în fruntea UEFA

Lupescu nu-l iartă pe Nicolae Badea

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru sportpesurse.ro, Ionuț Lupescu a vorbit despre două personaje din fotbalul românesc, cu care a avut numeroase contre în ultimii ani. E vorba despre Nicolae Badea, fostul președinte din Ștefan cel Mare, și Răzvan Burleanu, capul FRF.

”Kaiserul” a exclus orice posibilitate ca o procedură de fuziune între FC Dinamo (L1) și CS Dinamo (L3) să ia eventual în calcul și pe ACS FC Dinamo (L4), entitatea patronată de Nicolae Badea. Este societatea care deține sigla, culorile și palmaresul ”câinilor” până în 2005.

”Nu suntem nici prieteni, nici dușmani. Dar mai există echipa aia? Mi-aduc aminte că domnul Badea a pus foarte multe piedici pentru stadion, care putea fi gata de acum cinci-șase ani. N-am nicio problemă cu dânsul, doar am constatat că, sub mandatul lui Nicolae Badea, nu s-a făcut stadion, nu s-au construit terenuri, s-au acumulat datorii, Academie nu-i, au ajuns oameni în pușcărie. Cum și unde a dezvoltat clubul?”, a punctat Lupescu pentru sportpesurse.ro. Interviul integral AICI.

”E o glumă proastă”

În octombrie 2023, când a fost prezentat de CS Dinamo drept coordonator al Academiei clubului, Lupescu fusese la fel de vehement: ”Pentru mine există un singur Dinamo, ambele echipe sunt Dinamo. Și cea din Liga 1, și cea din divizia a treia. Nu va depinde însă de mine ce se va petrece peste ani între CS și FC. Dar copiii de la FC sunt bineveniți aici. E ciudat însă să fie două Dinamo, două Steaua. Sper ca familia Dinamo să nu comită greșeala de la Craiova sau din Ghencea. Echipa de Liga 4 de la Dinamo e o glumă proastă. Nu o pot lua în calcul”, a declarat Ionuț Lupescu.

Lupescu deține o companie de consultanță, iar în ultimele luni s-a ocupat de întocmirea proiectului pentru dezvoltarea Academiei de fotbal de la CS Dinamo

„Fac un apel public către firmele domnului Badea să-și ia containerele pe care le mai are aici. A ținut să nu lase clubul să se dezvolte. Ne tot minte că vine să le ia. De patru ani ne chinuim să dăm jos o clădire construită de Badea, unde acum stau persoane fără adăpost”, Ionuț Popa, președinte CS Dinamo, octombrie 2023

”Nu mai e niciun secret cu planurile lui Burleanu”

Lupescu nu l-a menajat nici pe președintele FRF. E convins că o strategie de a candida în 2027 la șefia UEFA face parte de pe lista sa de priorități.

”Nu mi-am schimbat decizia: nu mă mai interesează FRF! Cât despre alegerile UEFA, mai sunt trei ani până atunci, multe se mai pot întâmpla. Există alți 54 de președinți de federații care vor gândi probabil la fel ca Burleanu. Nu mai e însă niciun secret că Burleanu își urmărește propria agendă, nu pe cea a fotbalului românesc. De-aia suntem unde suntem!”, a spus Lupescu pentru sportpesurse.ro.

Leafa de nabab a lui Razvan Burleanu, presedintele FRF
Răzvan Burleanu visează să devină succesorul lui Ceferin la șefia UEFA

La începutul anului, atunci când presa britanică a lansat scenariul cu planurile de culise ale lui Burleanu legate de UEFA, Lupescu oferise lămuriri suplimentare. „Nu e nicio ipoteză. E o lucrare de un an şi ceva la acest lucru. Nu ştiu dacă ar fi bun, dar să nu facă ce a făcut în ultimii opt ani în fotbalul românesc. Trebuie să fii şi român”, declarase ”Kaiserul” la AntenaSport.

  • 6 trofee a cucerit Ionuț Lupescu în tricoul lui Dinamo, unde a evoluat timp de opt sezoane: 3 titluri (1990, 2000, 2002) și 3 Cupe ale României (1990, 2000, 2001)

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare