Echipa feminină de tenis de masă din România merge la JO 2024! „Tricolorele” au învins Egiptul și trec în sferturi la Mondiale

Echipa feminină de tenis de masă din România merge la JO 2024, de la Paris! Sportivele țării noastre au câștigat duelul cu Egipt (3-0), mergând mai departe în faza sferturilor de la Mondialele pe echipe. Accederea în această fază a competiției le-a asigurat româncelor un loc la JO 2024.

Echipa feminină de tenis de masă din România merge la JO 2024!

Echipa de tenis de masă a sportivelor din România, în a cărei componență intră Bernadette Szocs, Eliza Samara și Adina Diaconu, s-a calificat direct în faza optimilor, după câștigarea grupei din care au mai făcut parte Suedia, Serbia, Singapore și Canada, la Mondialele de tenis de masă. Ulterior, România a ajuns în sferturi, după victoria din fața Egiptului. Fiecare meci se dispută după sistemul 3 din 5 seturi, echipa ce câștigă trei partide trecând mai departe. Astfel, România ajunge la JO 2024 de la Paris, lucru ce presupune că țara noastră va avea două jucătoare în competiția de simplu, având ocazia să evolueze în concursul pe echipe cu un lot de trei plus o rezervă.

  • Meciul 1: Bernadette Szocs – Hana Goda 3-1 (11-2, 6-11, 11-8, 11-6)
  • Meciul 2: Eliza Samara – Dina Meshref 3-2 (11-13, 8-11, 11-5, 11-7, 11-9)
  • Meciul 3: Adina Diaconu – Yousra Helmy 3-0 (11-8, 11-7, 11-5)

Pentru „tricolore”, urmează confruntarea cu Japonia, locul doi în clasamentul mondial, după China. România se află pe poziția a șaptea. Ultimul duel dintre România și Japonia a avut loc la Campionatele Mondiale din 2019, tot în sferturi, iar niponele au fost la înălțime, obținând victoria (3-0).

Desfășurarea meciurilor cu Egipt

Bernadette Szocs (28 de ani) a pornit ca favorită în partida cu Hana Goda. Numărul 12 mondial a învins-o fără emoții pe adversară, care la vârsta de 16 ani se află pe locul 30 în lume. Bernie a cedat un singur set, iar România obținea prima victorie din cele trei necesare pentru a ajunge la Paris.

Eliza Samara (locul 31 mondial) a fost protagonista meciului secund. A revenit fantastic în duelul cu Dina Meshref (locul 27 mondial). După ce s-a văzut condusă cu 2-0, românca a reușit „remontada”. Time-out-ul cerut de antrenorul Viorel Filimon în setul final a fost decisiv, întrucât sfaturile primite de Eliza au ajutat-o să obțină succesul.

Al treilea meci a fost cel dintre Adina Diaconu (locul 47 mondial) și Yousra Helmy (locul 81 mondial). Jucătoarea din echipa României a controlat întâlnirea de la bun început și a obținut o victorie rapidă, care le-a adus „tricolorelor” biletele pentru Jocurile Olimpice!

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare