Dezvăluiri incredibile! ”Schema” prin care Ionuț Negoiță a stins datoriile lui Dinamo către firmele sale. A lăsat clubul și dator, și cu banii luați

Ionuț Negoiță (50 de ani) ar fi gândit o ”schemă” financiară prin care a stins datoriile clubului Dinamo către firmele sale. Acuzațiile aduse fostului finanțator al ”câinilor” au la bază acte prezentate de RTZ&Partners SPRL în fața judecătorului sindic.

Ieșită pentru moment din vertijul rezultatelor negative, Dinamo respiră cu gândul la o nouă salvare miraculoasă de la retrogradare. În ciuda corecției de la Sibiu, 0-3 în prima etapă a play-out-ului, ”câinii” sunt la un punct deasupra locurilor direct retrogradabile. În acest context, numele clubului este implicat indirect în scandalul dintre Ionuț Negoiță și Mircea Lucescu. Acuzat de fostul finanțator, Il Luce s-a lansat într-o serie de atacuri: ”A profitat de Dinamo, a căutat avantaje materiale”.

Ionuț Negoiță, suspectat pentru ”inginerii” financiare în detrimentul lui Dinamo

Unul dintre motivele invocate de Mircea Lucescu în răfuiala publică cu Negoiță este ”parcela” din baza Săftica, despre care fostul mare fotbalist spune că a ajuns ilegal în posesia lui Negoiță.

Pe lângă bucata din Săftica sau autocarul lui Dinamo, Negoiță ar fi atentat și la alte active ale clubului. Conform dezvăluilor Prosport, acesta ar fi vândut către firmele sale 17 mașini, 15 marca Honda, două Dacia Logan. Din banii astfel obținuți, același Negoiță ar fi stins datoriile clubului către aceleași firme ale sale.

Dezvăluirile sursei amintite au la bază raportul de 200 de pagini prezentat de administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA în fața judecătorului sindic.

Edificia Star Construct, Claro Finance Business, Future Tools Construction SRL și RIN Hospitality Company SRL ar fi firmele implicate în ”suveica” financiară gândită de Negoiță.

Cum a fost devalizată Dinamo

Sursa amintită prezintă și un istoric al tranzacțiilor pe axa Dinamo – firmele lui Ionuț Negoiță.

  • 4 iunie 2019 – SC Dinamo cedează 3 autoturisme marca Honda Civic 4 T… MT Elegance ce au un cost de intrare de 87.087 lei per bucată. Două dintre acestea ajung la Edificia Star. Clubul încasează toți banii până la data de 18 iulie 2019.
  • 9 iulie 2019 – O a treia mașină Honda Civic a fost cedată către Claro Finance Business Solutions SRL. Cotravaloarea autoturismului a fost încasată de Dinamo la data de 9 iulie 2019.
  • 19 iulie 2019 – Trei autoturisme (Honda Civic Elegance) sunt achiziționate de la Dinamo de firma Future Tools Construct SRL. Contravaloarea este încasată prin viramente bancare
  • 25 Iulie 2019 – Rin Hospitality Company SRL achiziționează alte 9 autoturisme Honda Civic 1.8 Elegance AT și două Dacia Logan pe care le achită a doua zi, 26 iulie2019.

Potrivit publicației amintite, în urma acestor tranzacții, SC Dinamo, care își stinge, prin vânzarea unor active (mașinile) datoriile către firmele lui Ionuț Negoiță (acționarul majoritar cu 92%), rămâne datoare către bugetul statului cu plata TVA-ul.

Scandal Negoiță – Lucescu

Acuzat că nu se implică la Dinamo, Mircea Lucescu s-a lansat într-o serie de acuzații către Naegoiță.

”Văd că unul ca Negoiță, care pur și simplu a distrus Dinamo, a luat o parte din Săftica, el a profitat și îmi face mie observație. Am fost un antrenor care a dus o echipă la un anumit nivel, el trebuia să susțină echipa, să o ducă mai departe, pentru că el căuta imagine, popularitate.

A căutat avantaje materiale în detrimentul echipei de fotbal și a clubului Dinamo. Își permite să îi judece pe alții. Eu sunt doar un antrenor și cred că am ajutat-o pe Dinamo mai mult decât el. El nu a făcut decât să profite de situația lui Dinamo. A dus echipa în faliment, a dus-o în insolvență.

Ar face bine să se gândească, să dea înapoi centrul de pregătire, terenul unde se pot construi terenuri de fotbal pentru copii. Astea sunt problemele. Sunt oameni care au profitat. În anii ’90, echipele românești se puteau bate cu oricine. După ’90, au apărut oameni care au profitat”, a zis Mircea Lucescu la Digisport.

Eu am scos Dinamo din faliment, nu am băgat-o. Mi se pare o lipsă de discernământ.
Ionuț Negoiță

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare