Dezastru pe linie pentru Simona Halep. Faliment în tenis! A ajuns la o sumă ridicolă

Simona Halep primeşte, practic, veştile proaste una după alta după ce a revenit pe terenul de tenis. Forma fizică nu i-a permis să participe la mai multe turnee, în afară de Miami Open 2024, unde a şi fost învinsă de Paula Badosa.

Jucătoarea de 32 de ani a abandonat în setul al doilea al meciului cu McCartney Kessler (24 de ani, 123 WTA), de la Trophee Clarins, la scorul de 7-5, 2-3.

Dezastru financiar pentru Halep

Traiectoria dezamăgitoare din 2024 a însemnat şi un dezastru financiar. Fără meciuri, fără turnee, fără victorii, Simona Halep n-a mai avut încasările cu care a fost obişnuită în anii în care s-a aflat la un nivel înalt.

Practic, ea a jucat un singur meci, la Miami, contra Paolei Badosa, pe care l-a pierdut. Românca fusese invitată pe tabloul principal al turneului din Florida și pentru prezența ei acolo s-a ales cu 24.336 dolari, conform fanatik.to. În trei luni, Simona s-a ales cu puțin sub 25.000 de dolari. Dar cele 40 de milioane de euro câştigate din tenis, până acum, îi mai îndulesc amarul lui Halep.

Halep urcă trei locuri în clasamentul WTA

Veştile proaste au curs în continuare pentru jucătoarea noastră. A fost ignorată de organizatorii turneului Roland Garros 2024, care nu i-au acordat un wild-card, iar prezenţa la Jocurile Olimpice 2024 pare utopică.

Totuşi, o rază de soare a ieşit şi pe strada ei. Care n-o încălzeşte prea mult, ce-i drept. Simona Halep a aflat, luni dimineaţă, că a urcat trei locuri în clasamentul WTA, ajungând până pe 1.136.

În continuare, cea mai bine clasată româncă rămâne Sorana Cârstea, aflată pe locul 30 WTA. Ana Bogdan a „căzut” o poziţie, până pe 64 WTA. Jaqueline Cristian este pe 69 WTA, iar Irina Begu pe 127.

Simona Halep nu merge nici la JO Paris 2024

Din punct de vedere matematic, Simona Halep nu poate acumula numărul necesar de puncte pentru a intra în Top 400 la nivel mondial până la data limită. Termenul este reprezentat de ziua de 10 iulie.

Pe lângă acest aspect, este esențial de precizat faptul că renumita tenismenă din România nu poate beneficia de un wild-card, întrucât regulile Jocurilor Olimpice sunt diferite față de cele ale competițiilor din circuitele WTA și ATP.

Potrivit freelancer-ului Daniel Radu, unul dintre cei mai buni jurnaliști în materie de tenis, care a folosit sistemul de calificare la Olimpiadă, Simona Halep mai poate acumula maximum 131 de puncte până la data de 10 iulie, insuficiente pentru o prezență „miraculoasă” la Paris.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare