BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă

Simona Halep (32 de ani, locul 1136 WTA) și-a luat adio de la prezența la ediția Jocurilor Olimpice din vară, de la Paris. Prestigioasa competiție va debuta pe data de 26 iulie, urmând să se încheie pe 11 august.

Din păcate, sportiva din România nu mai prezintă șanse pentru a avea onoarea de a reprezenta țara noastră la Olimpiada din capitala Franței.

Simona Halep nu va evolua la Jocurile Olimpice de la Paris

Din punct de vedere matematic, Simona Halep nu poate acumula numărul necesar de puncte pentru a intra în Top 400 la nivel mondial până la data limită. Termenul este reprezentat de ziua de 10 iulie.

Pe lângă acest aspect, este esențial de precizat faptul că renumita tenismenă din România nu poate beneficia de un wild-card, întrucât regulile Jocurilor Olimpice sunt diferite față de cele ale competițiilor din circuitele WTA și ATP.

Potrivit freelancer-ului Daniel Radu, unul dintre cei mai buni jurnaliști în materie de tenis, care a folosit sistemul de calificare la Olimpiadă, Simona Halep mai poate acumula maximum 131 de puncte până la data de 10 iulie, insuficiente pentru o prezență „miraculoasă” la Paris.

„Simo” a urcat trei locuri în clasamentul WTA

După ce nu s-a aflat printre sportivele care au beneficiat de un wild-card din partea organizatorilor Roland Garros, Simona Halep a primit și o veste bună. Aceasta a înaintat în ierarhia mondială, situându-se în prezent pe poziția cu numărul 1136.

Amelie Mauresmo, director al Grand Slam-ului din capitala Franței, a oferit explicații în legătură cu faptul că „Simo” nu a primit o invitație de participare la Roland Garros.

Potrivit spuselor fostei jucătoare de tenis, Halep nu a fost exonerată prin intermediul deciziei TAS, întrucât pedeapsa acesteia a fost redusă, nu anulată, de la patru ani, la nouă luni. Amelie Mauresmo a subliniat ideea că deciziile în privința acordării wild-card-urilor sunt luate cu greu.

„Dacă Simona ar fi fost exonerată în apelul ei de la tribunalul sportiv, poate că am fi luat o altă decizie. Astăzi, ea nu a fost exonerată de pedeapsă.

Am simțit să favorizăm alte jucătoare și sportive din Franța, unele mai tinere, mai degrabă decât Simona, având în vedere tot ce s-a întâmplat.

Mai era și Caroline Wozniacki, care făcuse o cerere. Acestea sunt alegeri foarte grele de făcut. Știm că provocăm dezamăgire și întotdeauna este dificil”, a spus Amelie Mauresmo, conform Eurosport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare