„Ce mesaj ai pentru Serena Williams?”. Simona Halep i-a răspuns ferm jucătoarei care a vrut să obțină „la masa verde” titlul de la Wimbledon. Video

Simona Halep și-a salvat cariera în urma apelului de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv după ce pedeapsa i-a fost redusă de la patru ani la nouă luni. Jucătoarea de tenis s-a întors în țară, iar pe aeroport jurnaliștii au întrebat-o dacă are un mesaj pentru Serena Williams. Sportiva din SUA a sugerat că i se cuvine victoria din finala de la Wimbledon, după ce s-a declanșat scandalul de dopaj.

Simona Halep, răspuns pentru Serena Williams

Simona Halep este pregătită să se întoarcă pe terenul de tenis și vrea să joace în turneul de la Miami, programat în perioada 19-31 martie, după ce organizatorii i-au acordat un wild-card. Sportiva a reușit prin apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să-și reducă suspendarea, din dosarul în care a fost acuzată de dopaj, de la patru ani la nouă luni.

Jucătoarea s-a întors în România și a anunțat că a început deja să-și caute un antrenor. Primul nume la care s-a gândit a fost Darren Cahill. Jurnaliștii au fost curioși să-i afle și reacția la ironiile Serenei Williams. Jucătoarea din SUA a sugerat că ar trebui să primească titlul de la Wimbledon, deși a pierdut finala din anul 2019, în urma acestor acuzații de dopaj și a suspendării de la Sport Resolutions. Serena are șapte titluri la turneul londonez și a scris: „8 e un număr mai bun”, a scris pe rețeaua X.

„Nu am nimic de transmis despre ce a spus Serena. Nu am luat nimic negativ, fiecare e liber să declare ce dorește. Au fost multe critici, multe jigniri la adresa mea.

Pot spune că m-au motivat să lupt pentru a arăta adevărul. Cei care m-au susținut au fost mult mai mulți și sunt mult mai importanți”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep vrea să-și recupereze punctele din clasamentul WTA

Jucătoarea din România nu mai face parte din clasamentul WTA de aproape șase luni și a spus că va încerca să-și recupereze o parte din puncte bazându-se pe decizia TAS. Un calcul simplu ne arată că Simona Halep ar fi trebuit să se întoarcă pe teren încă din luna iulie a anului 2024, când se afla pe locul 54 WTA.

„Pregătirea până acum a fost bună, dar am stat un an și 7 luni aproape fără meci. O să fie dificil să încep, dar am tot timpul din lume.Încep de la zero, nu mai am clasament. O să văd ce pot să fac, să recuperez clasamentul, dacă se va putea”, a mai spus dubla câștigătoare de Grand Slam.

Cronologia cazului Simona Halep

29 august 2022 – Simona Halep este eliminată surprinzător de Daria Snigur la US Open 2022.
15 septembrie 2022 – Sportiva anunță că nu va mai juca în restul sezonului, fiind în recuperare, după operația de rinoplastie. Tot în această perioadă a avut loc și divorțul de Toni Iuruc.

7 octombrie 2022 – Simona Halep a primit vestea testului pozitiv, cu Roxadustat.
21 octombrie 2022 – Jucătoarea de tenis anunță că este suspendată provizoriu.

19 mai 2023 – Halep, acuzată de ITIA de a doua încălcare a regulamentului antidoping; nereguli în pașaportul biologic al sportivei.
28-29 iunie 2023 – Simona Halep este audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, de la Londra.

12 septembrie 2023 – ITIA anunță că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani.

24 octombrie 2023 – Simona Halep a depus la TAS apelul împotriva suspendării sale pentru dopaj.

12 decembrie 2023 – TAS anunță decizia: Simona Halep, audiată în perioada 7-9 februarie 2024

7-9 februarie 2024 – Simona Halep a fost audiată la TAS. Nu se cunoaște data când va fi dat verdictul în acest caz

16 februarie 2024 – Jucătoarea a decis să dea în judecată Quantum Nutrition, firma din Canada de unde a fost cumpărat suplimentul nutritiv. Miza acestui proces este de zece milioane de dolari.

5 martie 2024 – Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să reducă suspendarea jucătoarei din România de la patru ani la nouă luni. Instanța a respins proba de sânge din septembrie 2022, considerând că nu a fost recoltată conform regulilor, așa că jucătoare a scăpat în acest mod de acuzația că și-ar fi „manipulat” pașaportul biologic.

„Aceste rezultate, precum şi declaraţiile publice ale doamnei Halep potrivit cărora ea nu intenţiona să concureze pentru restul anului calendaristic 2022, au avut un impact asupra plauzibilităţii probei de dopaj scenariilor pe care s-a bazat ITIA”, și-a argumentat TAS poziția.

TAS a suspendat-o nouă luni pentru consum de substanțe interzise, dar a considerat că jucătoarea nu avea cum să știe că acest colagen a fost contaminat cu Roxadustat.

„Roxadustat a ajuns în corpul ei prin consumul unui supliment contaminat pe care l-a folosit în zilele premergătoare datei de 29 august 2022 şi Roxadustat, aşa cum a fost detectat în eşantionul ei, provenea din acel produs contaminat”, a mai precizat TAS.

Simona Halep a condus de două ori clasamentul WTA, dar din septembrie 2023 nu mai face parte din acest top.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare