Simona Halep a dezvăluit cu ce antrenor ar vrea să lucreze. „A fost colaborarea cea mai specială”. Video

Simona Halep a decis să participe la turneul de la Miami și a dezvăluit că a început deja să caute un antrenor pentru competiția care începe pe 19 martie. Darren Cahill se află din nou pe lista jucătoarei din România. A fost întrebată și dacă ar vrea să mai lucreze cu Patrick Mouratoglou.

Simona Halep caută antrenor pentru a pregăti întoarcerea pe terenul de tenis

Simona Halep se afla în Dubai în momentul în care a aflat decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Instanța din Elveția decis să-i reducă suspendarea de la patru ani la doar nouă luni, considerând că este vorba de un accident după ce jucătoarea a folosit un supliment contaminat accidental cu Roxadustat.

Jucătoarea din România s-a antrenat în această perioadă în fiecare zi, iar acum se pregătește să se întoarcă pe terenul de tenis. Primul turneu la care va juca este cel de la Miami, care va începe pe 19 martie. Organizatorii competiției americane au decis să-i ofere un wild-card. Sportiva a început deja să caute un antrenor.

„Nu m-am gândit încă dacă să mai lucrez cu Darren. Am avut o relație antrenor-sportiv deosebită, m-a susținut necondiționat. M-a sfătuit, îi mulțumesc din suflet. Mă ajută să îmi gestionez întoarcerea.

Au fost colaborări foarte bune și cu antrenori români, dar cu Darren a fost cea mai specială. Nimic nu e exclus, o să mă gândesc bine și o să aleg”, a declarat Simona despre Darren Cahill.

Jucătoare din România a fost întrebată și dacă ar mai fi dispusă să lucreze cu Patrick Mouratoglou. A „driblat” răspunsul și a amintit de faptul că a primit suplimentul nutritiv contaminat după recomandarea angajaților din academia antrenorului francez.

„Mouratoglou și echipa lui mi-au recomandat aceste suplimente, sunt convinsă că nu au făcut-o cu rea intenție. Dar a fost o greșeală pe care am plătit-o foarte scump, nu a fost intenție de doping, ci o greșeală”, a spus iritată jucătoarea din Constanța.

Simona Halep vrea să-și recupereze punctele din clasamentul WTA

Simona Halep nu mai face parte de mai bine de șase luni din clasamentul WTA pentru că a fost exclusă când nu a mai avut niciun punct. Sportiva va încerca să-și recupereze punctele bazându-se pe faptul că TAS a decis să fie suspendată nouă luni, nu patru ani, așa cum au spus judecătorii de la Sport Resolutions.

„Este un nou început, nu mai am niciun punct în clasament, ceea ce este foarte trist. Știm cu toții, decizia a fost până în iulie anul trecut (suspendarea pentru dopaj a fost valabilă până în iulie 2023, când jucătoarea se afla pe locul 54 WTA). O să văd ce pot să fac să recuperez clasamentul, dacă se va putea”, a mai declarat Simona Halep.

Cronologia cazului Simona Halep

29 august 2022 – Simona Halep este eliminată surprinzător de Daria Snigur la US Open 2022.
15 septembrie 2022 – Sportiva anunță că nu va mai juca în restul sezonului, fiind în recuperare, după operația de rinoplastie. Tot în această perioadă a avut loc și divorțul de Toni Iuruc.

7 octombrie 2022 – Simona Halep a primit vestea testului pozitiv, cu Roxadustat.
21 octombrie 2022 – Jucătoarea de tenis anunță că este suspendată provizoriu.

19 mai 2023 – Halep, acuzată de ITIA de a doua încălcare a regulamentului antidoping; nereguli în pașaportul biologic al sportivei.
28-29 iunie 2023 – Simona Halep este audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, de la Londra.

12 septembrie 2023 – ITIA anunță că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani.

24 octombrie 2023 – Simona Halep a depus la TAS apelul împotriva suspendării sale pentru dopaj.

12 decembrie 2023 – TAS anunță decizia: Simona Halep, audiată în perioada 7-9 februarie 2024

7-9 februarie 2024 – Simona Halep a fost audiată la TAS. Nu se cunoaște data când va fi dat verdictul în acest caz

16 februarie 2024 – Jucătoarea a decis să dea în judecată Quantum Nutrition, firma din Canada de unde a fost cumpărat suplimentul nutritiv. Miza acestui proces este de zece milioane de dolari.

5 martie 2024 – Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să reducă suspendarea jucătoarei din România de la patru ani la nouă luni. Instanța a respins proba de sânge din septembrie 2022, considerând că nu a fost recoltată conform regulilor, așa că jucătoare a scăpat în acest mod de acuzația că și-ar fi „manipulat” pașaportul biologic.

„Aceste rezultate, precum şi declaraţiile publice ale doamnei Halep potrivit cărora ea nu intenţiona să concureze pentru restul anului calendaristic 2022, au avut un impact asupra plauzibilităţii probei de dopaj scenariilor pe care s-a bazat ITIA”, și-a argumentat TAS poziția.

TAS a suspendat-o nouă luni pentru consum de substanțe interzise, dar a considerat că jucătoarea nu avea cum să știe că acest colagen a fost contaminat cu Roxadustat.

„Roxadustat a ajuns în corpul ei prin consumul unui supliment contaminat pe care l-a folosit în zilele premergătoare datei de 29 august 2022 şi Roxadustat, aşa cum a fost detectat în eşantionul ei, provenea din acel produs contaminat”, a mai precizat TAS.

Simona Halep a condus de două ori clasamentul WTA, dar din septembrie 2023 nu mai face parte din acest top.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare