Când încep și când se încheie Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Organizatorii anunță o ediție de excepție a Olimpiadei

Ceremonia de deschidere pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 este programată pentru data de 26 iulie. Capitala Franței va găzdui ediția cu numărul 33 a celui mai mare eveniment multi-sportiv, în urma deciziei CIO din 2017, de la Lausanne.

Când încep și când se încheie Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Ziua de 26 iunie marchează startul competiției, iar ceremonia de început va avea loc pe arena Stade de France. Se anunță o ediție nemaipomenită, întrucât „Orașul Luminilor” revine drept gazda Olimpiadei, după 100 de ani.

Cand incep si cand se incheie Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Cand incep si cand se incheie Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Cand incep si cand se incheie Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Cand incep si cand se incheie Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Această ediție a Jocurilor Olimpice va lua sfârșit la mai bine de două săptămâni de la data începerii, pe 11 august, iar România urmează a fi reprezentată de 61 de sportivi, aproximativ trei sferturi dintre aceștia făcând parte din lotul de canotaj. La natație îi avem pe David Popovici și Vlad Stancu, iar echipa de atletism este formată din patru sportive – Delvine Relin Melingor (maraton), Alina Rotaru Kottmann (săritură în lungime), Joan Chelimo Melly (maraton) și Andrea Mikloș (proba de 400 m). Lăcrămioara Perijoc este singura pugilistă a României de la Paris 2024.

La gimnastică ritmică, țara noastră va fi reprezentată de Annaliese Drăgan, în probele de caiac-canoe de Cătălin Chirilă, Oleg Nuță și Ilie Sprincean, lângă care ajung și cei șase sportivi de la gimnastică artistică – Andrei Muntean, Sabrina Voinea, Ana Barbosu, Andreea Preda, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță.

Obiectiv măreț al federațiilor sportive naționale

Spre finalul anului trecut, federațiile sportive au setat un target de 13 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, însă, în viziunea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, obiectivul este unul prea îndrăzneț. COSR a estimat că sportivii din România pot obține între cinci și șapte medalii.

Canoistul Cătălin Chirilă este de părere că la Jocurile Olimpice va fi mai simplu decât la Campionatul Mondial, ediția din vară urmând să fie a doua la care participă. În 2020, la Tokyo, a evoluat în proba de canoe simplu și în cea de dublu, alături de Victor Mihalachi.

„Este o onoare să iau startul la Jocurile Olimpice. Nu cred că anul 2024 va fi mai greu decât 2023. Pentru mine, Campionatele Mondiale reprezintă o competiție foarte dificilă pentru că sunt prezente toate țările. Pot să spun că și concurenții cu rezultate mai slabe ne îngreunează chiar și calificarea în finală, ca să nu mai spun de câștigarea medaliilor. Acum, la Jocurile Olimpice, va fi un număr limitat de sportivi calificați, e spuma lumii, dar eu cred că va fi mai simplu decât la Mondiale”, a declarat Cătălin Chirilă, potrivit Agerpres.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare