Breaking News! Liderul galeriei Rapid, REȚINUT pentru 24 de ore! Alți 16 membri ai galeriei au ajuns după gratii pentru deținere ilegală de arme și muniție!

În urmă cu puțin timp s-a dispus măsura arestării lui Liviu Ungurean, cunoscut și drept Bocciu’, liderul „Peluzei Nord Rapid”, după ce s-a constatat că acesta a încălcat regimul armelor și munițiilor prevăzut în prezent de legislația din România.

În dimineața zilei de joi, el a fost „vizitat” de „mascați” în baza unui mandat de percheziție emis de procurori într-o speță ce privește introducerea materialelor pirotehnice pe stadioane și constituirea unui grup infracțional organizat, dosar în care a fost vizat inclusiv președintele Rapidului, Daniel Niculae, care are însă doar statut de suspect.

În momentul în care procurorul care s-a ocupat de perchezițiile domiciliare a pătruns, alături de forțele de ordine, în locuința lui Liviu Ungurean, s-a constatat că acesta avea în posesie mai multe arme de foc, motiv pentru care s-a emis imediat un mandat de aducere pe numele lui. După câteva ore în care a fost analizat acest caz, s-a dispus măsura arestării lui Liviu Ungurean pentru 24 de ore.

De notat că există și alți suporteri rapidiști care au fost „săltați” în cursul zilei de joi în această speță și se poate presupune că și în cazul unora dintre ei ar exista anumite suspiciuni în zona aceasta de încălcare a regimului armelor și munițiilor, mai ales în contextul în care, recent, înaintea meciului cu Dinamo disputat la finalul lunii ianuarie pe Arena Națională, o grupare de ultrași din „Peluza Nord Rapid” s-a fotografiat pe străzile din București în timp ce unii dintre membri țineau în mâini diferite arme.

În dosarul instrumentat de DIICOT, 16 dintre cei 17 suspecți au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Doar în cazul lui Daniel Niculae s-a decis continuarea cercetării în stare de libertate.

Niculae n-a fost considerat pericol public

De ce n-a fost reţinut şi Daniel Niculae? Deoarece el n-a fost considerat pericol public. Preşedintele Rapidului este cercetat în stare de libertate. Vineri, suspecții vor fi duși din nou la audieri. Urmează ca procurorii să decidă dacă vor cere mandate de reținere pentru 30 de zile. De asemenea, s-ar putea ca unii dintre suspecţi să fie şi ei cercetaţi în stare de libertate, ca în cazul lui Nico.

“Nu vă pot oferi detalii despre o anchetă aflată în plină desfășurare.

În momentul în care procedura va fi finalizată, iar lucrurile vor fi mai clare, vom face și noi precizările care se impun într-o asemenea situație”, a declarat Andrei Sorescu, avocatul lui Daniel Niculae, în exclusivitate, pentru Sportpesurse!

Dosarul ar fi instrumentat de către procurorii DIICOT încă din toamna anului trecut

Într-o reacție oferită în exclusivitate pentru sportpesurse.ro, Gigi Corsicanu’, fostul lider al galeriei Rapidului, s-a referit doar la capetele de acuzare referitoare la introducerea materialelor pirotehnice pe stadion, nu și la cele privitoare la încălcarea regimului armelor și munițiilor:

„Sunt surprins de ceea ce se întâmplă. Mi se pare că s-a ajuns prea departe pentru câteva petarde și fumigene. Dar nu cunosc detalii, în afara a ceea ce a apărut până acum în presă. Știu că, în afara lui Niculae, au fost chemați la audieri vreo zece baieți din galerie. Aștept și eu să vedem ce se întâmplă mai departe”.

Potrivit prosport.ro, în acest dosar ar mai fi implicați și oficiali din cadrul Clubului Sportiv Rapid, iar Liviu Ungurean s-ar afla în atenția DIICOT din septembrie 2023, atunci când se presupune că ar fi pus bazele unui grup infracțional organizat alături de alte trei persoane, iar ulterior au mai aderat la acesta și alți 13 suporteri ai echipei giuleștene.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare