EXCLUSIV Gigi Corsicanu, supărat după ce Daniel Niculae și liderul galeriei Rapid au fost săltați de mascați: “S-a ajuns prea departe”

Fostul șef al galeriei din Giulești, Gigi Corsicanu, e în contact cu suporterii chemați la audieri și așteaptă derularea evenimentelor în orele următoare

Gigi Corsicanu ține legătura cu membrii galeriei

Rapidul stă pe un butoi cu pulbere de dimineață, când președintele Daniel Niculae și o parte dintre liderii galeriei au fost săltați de mascați. Au ajuns la audieri în dosarul care vizează show-urile pirotehnice organizate de ultrași. În cadrul anchetei, președintele giuleștenilor a căpătat postura de martor. El a ieșit de la întâlnirea cu procurorii după mai bine de trei ceasuri. De asemenea, șeful galeriei, Liviu ”Bocciu” Ungurean, a fost adus la sediul DIICOT. Gigi Corsicanu încearcă să țină legătura cu fanii ajunși în fața procurorilor.

Gigi Corsicanu urmărește de la distanță evenimentele legate de galeria Rapidului

”Sunt vreo zece băieți chemați”

Gigi Corsicanu, fostul lider al galeriei rapidiste, a comentat evenimentele în exclusivitate pentru sportpesurse.ro: ”Sunt surprins de ceea ce se întâmplă. Mi se pare că s-a ajuns prea departe pentru câteva petarde și fumigene. Dar nu cunosc detalii, în afara a ceea ce a apărut până acum în presă. Știu că, în afara lui Niculae, au fost chemați la audieri vreo zece baieți din galerie. Aștept și eu să vedem ce se întâmplă mai departe”.

Pe lista celor chemați la audieri se află și Adrian Olariu, oficialul din Giulești care răspunde de segmentul de organizare și securitate.

Arme și muniții găsite la percheziții

Poliția a oferit informații și imagini din dosar, în care apar numeroase arme găsite la locațiile percheziționate. Iată comunicatul integral:

Astăzi, 14 martie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Arme găsite la perchezițiile realizate la liderii galeriei giuleștene, captură dintr-un clip pus la dispoziție de Poliție

Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare