Adevărul neştiut până acum a ieşit la iveală! Care sunt motivele reale ale despărţirii dintre Florin Pîrvu și Petrolul

Florin Pîrvu a plecat de la Petrolul Ploiești în urma apariției unui conflict cu Marian Copilu, președintele clubului prahovean. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, oficialul „găzarilor” i-ar fi adus unele reproșuri antrenorului, iar Florin Pîrvu nu a putut trece cu vederea această situație.

Ulterior plecării de la Ploiești, tehnicianul a ajuns la FC Voluntari. A revenit pe „Ilie Oană”, de această dată din postura de adversar al „lupilor galbeni”, reușind să îi „demonteze” pe prahoveni. Ilfovenii s-au impus categoric, scor 4-0, în etapa cu numărul trei din play-out.

Florin Pîrvu nu a suportat criticile lui Marian Copilu și a plecat de la Petrolul

Despărțirea dintre Pîrvu și clubul din Ploiești s-a produs în luna martie a acestui an, după ce „găzarii” nu s-au putut calificat în play-off. După revenirea sa pe „Ilie Oană”, antrenorul celor de la FC Voluntari a oferit o reacție emoționantă.

Florin Pîrvu era foarte atașat din punct de vedere emoțional de Petrolul, fiind născut în Ploiești. Mai mult decât atât, a și îmbrăcat tricoul grupării prahovene pe parcursul carierei sale de fotbalist. Potrivit celor de la fanatik.ro, un conflict cu Marian Copilu, apărut în iarnă, a făcut ca Florin Pîrvu să nu mai fie antrenorul „lupilor”, chiar dacă cei doi au mai colaborat pentru o perioadă de timp.

Președintele celor de la Petrolul le-a prezentat fanilor, în luna decembrie, un raport tehnico-tactic, prin intermediul căruia a criticat metodele de lucru ale tehnicianului, lucru peste care Pîrvu nu a putut trece.

A fost acuzat de faptul că nu petrece destul timp la antrenamente

O acuzație de-a dreptul uluitoare a fost lansată de către Marian Copilu, potrivit căreia staff-ul tehnic nu se dedica activităților echipei prea mult, „undeva la 3/4 ore pe zi”.

„Staff-ul tehnic muncește foarte puțin, undeva la 3/4 ore pe zi dintre care 2 ore reprezintă antrenamentul și drumul spre teren”, s-a arătat în raportul întocmit de președintele ploieștenilor

Acesta nu a fost singurul reproș pe care Marian Copilu i l-a adus lui Florin Pîrvu. De asemenea, oficialul Petrolului l-a acuzat pe antrenor de faptul că a favorizat anumiți fotbaliști, totodată nerespectând sistemul de joc stabilit alături de conducere. A fost luat la bani mărunți și pentru faptul că jucătorii ploieștenilor nu executau cum trebuie fazele fixe.

Marian Copilu a stabilit cauzele ratării obiectivelor

„După 21 de meciuri jucate în SuperLiga, echipa Petrolul Ploiești se află pe locul 10 în afara obiectivului propus de conducerea clubului și după faza grupelor, din Cupa României, a fost eliminată din competiție, ratând unul dintre cele mai importante obiective ale clubului.

Această ratare a obiectivelor survine din următoarele cauze:

  • lipsa experienței staff-ului tehnic
  • lipsa celui de-al doilea antrenor secund (recomandat cu experiență la nivelul SuperLigii), conducerea a aprobat bugetul pentru angajarea acestuia
  • acte de indisciplină în vestiar tolerate de antrenor (întârziere la antrenamente, întârziere la masă, indisciplină în timpul antrenamentului, nerespectarea indicațiilor staff-ului tehnic)
  • favorizarea ‘liderilor’ vestiarului, care au generat nemulțumirea celorlalți jucători
  • la toate actele de indisciplină nu s-au luat măsuri niciodată
  • staff-ul tehnic muncește foarte puțin, undeva la 3-4 ore/zi dintre care 2 ore reprezintă antrenamentul și drumul spre teren”, s-a arătat în rechizitoriul întocmit de Marian Copilu.

Ce concluzii tehnico-tactice au fost desprinse

„La începutul sezonului s-a stabilit împreună cu conducerea că sistemul de joc folosit în sezonul 2023-2024 va fi 4-2-3-1 (4-3-3), sistem folosit în cantonamentul efectuat în perioada verii și transferurile făcute au avut ca bază aceste sisteme.

După ce s-a disputat jumătate din numărul meciurilor, sistemul a fost schimbat în 5-3-2 (5-4-1) devenind mult mai defensiv, marcând mai puține goluri și pierzând mai multe puncte, lucru care ne-a adus la poziția din clasament.

Schimbările sunt făcute foarte târziu, în marea majoritate a meciurilor, jucătorii care sunt schimbati sunt aceiași, iar ‘liderii’ vestiarului sunt schimbați foarte rar sau chiar deloc indiferent de forma lor sportivă.

În mai multe meciuri nu s-au efectuat toate schimbările din cauză că momentele în care poți să faci schimbare nu s-au gestionat bine, din acest motiv echipa Petrolul Ploiești este pe locul 15 la numărul de schimbări făcute.

În momentul când echipa este condusă, se schimbă sistemul de joc și jucătorii se rotesc pe posturi, unii dintre ei ajung să joace 3 posturi într-un singur meci.

Deși Petrolul Ploiești este o echipă cu talie, marchează foarte rar din faze fixe, deoarece acestea sunt bătute prost, la antrenament se lucrează foarte puțin fazele fixe, nu se lucrează repetitiv până se obțin rezultate pozitive, iar executanții rămân mereu aceiași.

De la începutul sezonului niciun jucător al echipei nu și-a ridicat nivelul sportiv, majoritatea au stagnat sau chiar au regresat. Conform parametrilor fizici, echipa nu este la un nivel fizic bun, iar acest lucru s-a văzut în rezultatele din acest final de an.

În timpul antrenamentelor, erorile/greșelile nu sunt corectate sau penalizate de staff-ul tehnic, acest lucru se repetă și în meciuri”, a mai fost adăugat în raport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare