Bucătari cu stele Michelin vor găti pentru românii care s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Organizatorii au dezvăluit surprizele

Sportivii români care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris vor avea parte de un adevărat festin culinar, pus la dispoziție de către organizatori prin intermediul unor renumiți bucătari din Franța și nu numai.

Compania franceză de servicii alimentare „Sodexo Live” a fost aleasă să se ocupe de acest aspect pe durata competiției din această vară, iar reprezentanții ei au informat că au fost deja selectate în acest sens nu mai puțin de 500 de rețete, bazate în principal pe celebra gastronomie locală, dar și pe diferite tipuri de mâncăruri devenite clasice la nivel internațional, cum ar fi de exemplu pastele.

Sportivii calificați la Jocurile Olimpice de la Paris vor fi „răsfățați” de către organizatori din punct de vedere culinar

Sportivii vor avea la dispoziție inclusiv diferite preparate vegetariene, cum ar fi unul „semnat” de cunoscutul chef francez Amandine Chaignot, o femeie, care deține un restaurant și un bistro în Paris și care a dat câteva detalii despre modul în care va fi organizată activitatea gastronomică la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice.

„Am vrut ca reţeta pe care am propus-o să fie reprezentativă, dar am vrut ca sportivii să se bucure de ea în acelaşi timp. A fost destul de evident pentru mine să fac un croissant pe care să-l pot răsuci. Aşadar, ai un pic de piure de anghinare, un ou poşat, un pic de trufe şi un pic de brânză. Este atât vegetarian, cât şi în acelaşi timp apetisant.

În fiecare zi, în timpul JO din 26 iulie-11 august, un chef de top – printre care unii distinşi cu stele Michelin – va găti în faţa sportivilor din Satul Olimpic, pentru ca aceştia să poată discuta şi să înţeleagă mai bine ce înseamnă bucătăria franceză – şi să înţeleagă şi un pic din cultura noastră”, a spus ea pentru Associated Press. 

Ce surprize îi așteaptă în satul olimpic

De asemenea, brutarul Tony Dore, care va lucra în restaurantul principal care va fi amenajat în satul olimpic, a dezvăluit că sportivii de la Jocurile Olimpice de la Paris vor avea parte și de o mică surpriză în fiecare zi la micul dejun: „Ideea este de a le oferi sportivilor şansa de a lua o baghetă fierbinte la micul dejun”. 

Nu în ultimul rând, va exista și o gamă variată de produse pe bază de plante, disponibilă inclusiv pentru oamenii care vor vizita satul olimpic pe durata desfășurării Jocurilor Olimpice, după cum a explicat Philipp Wurz, șeful departamentului de alimentație și băuturi din cadrul Comitetului Paris 2024: „Există o cantitate uriaşă de reţete pe bază de plante care vor fi disponibile pentru ca publicul larg să le încerce, să le experimenteze şi, sperăm, le vor plăcea”. 

Organizatorii competiției din Franța estimează că în fiecare zi din perioada desfășurării ei vor fi servite nu mai puțin de 40.000 de mese pentru cei circa 15.000 de sportivi din 200 de țări care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare